iPhone 16 Pro: Πρώτες πληροφορίες για τον πανίσχυρο A18 Pro επεξεργαστή

Θα κάνει μια σημαντική αλλαγή
25 Μαρτίου 2024 13:13
iPhone 16 Pro: Πρώτες πληροφορίες για τον πανίσχυρο A18 Pro επεξεργαστή

Ο γνωστός και εξαιρετικά αξιόπιστος αναλυτής Jeff Pu της Haitong International Tech Research έφερε μόλις στα φώτα της δημοσιότητας μερικές νέες πληροφορίες για τον επεξεργαστή του iPhone 16 Pro, σύμφωνα με δημοσίευμα του 9to5Mac.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Apple φαίνεται πως έχει αρχίσει να αυξάνει την παραγωγή του νέου πανίσχυρου A18 Pro chip νωρίτερα από το αναμενόμενο. Μάλιστα, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι έχει να κάνει με την επιφάνεια του επεξεργαστή που που θα είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή του A17 Pro. Αυτό σημαίνει πως το system on chip θα έχει περισσότερο χώρο για τρανζίστορ και άλλα ειδικά εξαρτήματα, κάτι που θα μεταφράζεται μάλλον σε καλύτερες επιδόσεις και όχι μόνο.

Η Apple ακούγεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί τον επιπλέον χώρο ειδικά για την επιτάχυνση AI λειτουργιών, όπως είδαμε να συμβαίνει και στα νέα Galaxy S24 μοντέλα της Samsung που διαθέτουν διάφορες δυνατότητες που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη.

Η σημείωση του αναλυτή προς τους επενδυτές επισημαίνει:

Σύμφωνα με τους ελέγχους μας στην εφοδιαστική αλυσίδα, βλέπουμε αυξανόμενη ζήτηση για τον A18 της Apple, ενώ ο όγκος του A17 Pro έχει σταθεροποιηθεί από τον Φεβρουάριο. Σημειώνουμε επίσης ότι ο A18 Pro της Apple, η έκδοση με την 6 πυρήνων GPU, θα διαθέτει μεγαλύτερη die επιφάνεια (σε σύγκριση με τον A17 Pro), γεγονός που θα μπορούσε να οφείλεται στις ανάγκες για edge AI computing.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως οι πληροφορίες αυτές, δηλαδή πως ο A18 Pro επεξεργαστής θα έχει επιπλέον χώρο και εξαρτήματα, ειδικά για AI λειτουργίες, δίνουν ακόμη περισσότερη βαρύτητα στις προηγούμενες αναφορές πως το iOS 18 αναμένεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις στην ιστορία των iPhone, με έμφαση στην ΑΙ. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Tags: