Υποστήριξη microSD κάρτας στο Android 6.0 Marshmallow

Υπάρχει όμως και παγίδα
19 Οκτωβρίου 2015 07:21
Υποστήριξη microSD κάρτας στο Android 6.0 Marshmallow

Το Android 6.0 Marhsmallow θα είναι ικανό να αναγνωρίσει μία microSD κάρτα ως εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Αυτό σημαίνει πως όταν οι χρήστες ενεργοποιούν για πρώτη φορά το τηλέφωνό τους, θα τους δίνεται η δυνατότητα να διαλέξουν αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την microSD κάρτα ως internal storage ή ως φορητό αποθηκευτικό χώρο, όπως υποστηριζόταν δηλαδή από τα προηγούμενα Android συστήματα. Αν ο χρήστης επιλέξει τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, το smartphone θα χρησιμοποιήσει την κάρτα για να εγκαθιστά εφαρμογές, ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, δεδομένα εφαρμογών, αρχεία και άλλα.

Υπάρχει όμως και η παγίδα. Στην περίπτωση που η microSD θα αναλάβει το ρόλο του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, η συσκευή θα κάνει format και θα κρυπτογραφήσει την κάρτα. Αν την εξάγετε, η κάρτα δε θα μπορεί να “διαβαστεί” από άλλη συσκευή και όλα τα δεδομένα της θα διαγραφούν, οπότε καλό θα ήταν να κάνετε ένα back up πριν να το επιχειρήσετε. Στην περίπτωση που περιηγηθείτε στο Storage & USB τμήμα των Settings, δε θα μπορείτε να δείτε πόσο αποθηκευτικό χώρο έχετε στο τηλέφωνο, παρά μόνο στην κάρτα, ενώ δεν υπάρχει τρόπος να μεταφέρετε αρχεία από και προς τον “πραγματικό” εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, καθιστώντας τον άχρηστο.

Στην περίπτωση δηλαδή που έχετε συσκευή με 8GB αποθηκευτικού χώρου και 32GB microSD, δε θα έχετε συνολικά 40GB αποθηκευτικού χώρου, αλλά τα 32GB της κάρτας. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου τεχνολογίας eMMC είναι πιο γρήγορη από την ταχύτητα της κάρτας, επομένως η συγκεκριμένη επιλογή συστήνεται για φθηνότερες συσκευές Android των 4GB και 8GB αποθηκευτικού χώρου.