Η AI των iPhone θα είναι το Gemini της Google;

Σε συζητήσεις οι δύο κολοσσοί
18 Μαρτίου 2024 09:30
Η AI των iPhone θα είναι το Gemini της Google;

Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του Bloomberg, η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με την Google για να ενσωματώσει το Gemini AI στα iPhones. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Apple είχε πρόσφατα συνομιλίες και με την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το δικό της LLM μοντέλο.

Η Apple είναι έτοιμη να μπει και αυτή στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης με το επερχόμενο iOS 18. Οι πληροφορίες λένε πως θα αναπτύξει το δικό της AI μοντέλο, αλλά αναζητά συνεταίρους για να τροφοδοτήσει τα χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών για δημιουργία εικόνων και παραγωγής κειμένων με απλές εντολές.

Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, Apple και Google δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τους όρους ή την ονομασία της AI ή πώς θα εφαρμοστεί όταν ολοκληρωθεί. Οι ίδιες πηγές θεωρούν απίθανο να ανακοινωθεί κάτι πριν τον Ιούνιο, όταν και θα λάβει χώρα το WWDC συνέδριο της Apple.

Η Apple έχει μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό όσον αφορά την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη. Τον προηγούμενο μήνα, ο Tim Cook ανακοίνωσε πως η εταιρία επενδύει σημαντικά στον τομέα και θα αποκαλύψει τα σχέδιά της αργότερα μέσα στη χρονιά.