Ρομπότ της Σαουδικής Αραβίας...χούφτωσε γυναίκα δημοσιογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι απαντά τη εταιρία
17 Μαρτίου 2024 11:23
Ρομπότ της Σαουδικής Αραβίας...χούφτωσε γυναίκα δημοσιογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ανθρωποειδές ρομπότ Mohammad της σαουδικής εταιρίας AI, QSS, κατηγορήθηκε πως “έβαλε χέρι” σε γυναίκα δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του. Στο βίντεο στο οποίο καταγράφηκε το περιστατικό, η δημοσιογράφος στέκεται δίπλα στη βάση παρουσίασης του ρομπότ και από την άλλη πλευρά στέκεται ένας άντρας δημοσιογράφος. Το ρομπότ φαίνεται να σηκώνει το χέρι του προς τη γυναίκα και να σηκώνει το πίσω μέρος του σακακιού της. Η δημοσιογράφος έκπληκτη, ζητάει από το ρομπότ να σταματήσει.

Το περιστατικό πήρε δημοσιότητα μέσω των social media και η QSS κλήθηκε να απαντήσει. Υπερασπίστηκε το ρομπότ της λέγοντας πως μπορεί να προσπαθούσε να ενθαρρύνει τη δημοσιογράφο να κάνει ένα βήμα μπροστά για να κατέβει από τη σκηνή. Η εταιρία τόνισε πως είχε ενημερώσει όλους τους παρευρισκόμενους να διατηρούν ασφαλή απόσταση από τα ρομπότ κατά τη διάρκεια της επίδειξης.

Ο Mohammad είναι πλήρως αυτόνομος και λειτουργεί ανεξάρτητα, χωρίς ανθρώπινο έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της εσωτερική έρευνας που πραγματοποίησε, διαπίστωσε πως δεν υπήρξαν μη αναμενόμενες συμπεριφορές. Παρόλα αυτά η εταιρία θα ενσωματώσει επιπλέον μέτρα για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.