Έπεσε το internet στην Αφρική

Ζημιά στα υποθαλάσσια καλώδια ή δολιοφθορά;
15 Μαρτίου 2024 10:51
Έπεσε το internet στην Αφρική

Αρκετές χώρες της Αφρικής αναφέρουν πως το internet έχει πέσει στην ήπειρο, καθώς πολλοί πάροχοι αναφέρουν προβλήματα με τα υποθαλάσσια καλώδια που τη συνδέουν με τον υπόλοιπο κόσμο. Ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους της Αφρικής, το MTN Group, είπε πως η διακοπή του internet είναι αποτέλεσμα βλαβών σε πολλαπλά υποθαλάσσια καλώδια.

Οι τεχνικοί μας εργάζονται για να αναδρομολογήσουν τις συνδέσεις μέσω εναλλακτικών δικτύων.

Έχουν συμβεί στο παρελθόν διακοπές που οφείλονται σε ζημιές στα υποθαλάσσια καλώδια, ωστόσο η σημερινή διακοπή είναι κάτι μεγαλύτερο και είναι η πιο σοβαρή. – NetBlocks

Ο λόγος της διακοπής δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί. Υπάρχει όμως φόβος για σημαντικές διακοπές υπηρεσιών σε βασικές υπηρεσίες, ειδικότερα στην Ακτή Ελεφαντοστού όπου η διακοπή είναι πιο σοβαρή. Η Αφρική έχει τα ηνία στην κίνηση του internet όσον αφορά τις mobile συσκευές και πολλές επιχειρήσεις της ηπείρου βασίζονται στο internet για να προσφέρουν υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Την ευκαιρία προώθησης του Starlink δεν έχασε ο Elon Musk, ο οποίος έσπευσε να τονίσει πως η δορυφορική υπηρεσία internet λειτουργεί κανονικά.