Ταχύτερη φόρτιση για τα Volvo κατά 30%

Η νέα επένδυση της εταιρίας
12 Μαρτίου 2024 10:16
Ταχύτερη φόρτιση για τα Volvo κατά 30%

Η Volvo επένδυσε σε μία startup εταιρία του Ηνωμένου Βασιλείου, την Breathe Battery Technologies, με σκοπό να χρησιμοποιήσει το software της τελευταίας για να μειώσει το χρόνο φόρτισης των νέων ηλεκτρικών οχημάτων της κατά 30%.

Η Volvo δεν αποκάλυψε το μέγεθος της επένδυσης, αλλά επιβεβαίωσε πως η τεχνολογία της Breathe θα είναι διαθέσιμη στα νέας γενιάς ηλεκτρικά οχήματα της εταιρίας, μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Η επένδυση στην Breathe διασφαλίζει πως βάζουμε προτεραιότητες και τεχνογνωσία σε μία καλή συνεργασία, έτσι ώστε να καινοτομήσουμε. Ουσιαστικά πρόκειται να μειώσουμε μία επίπονη διαδικασία για τους πελάτες μας.

Παρά την ύπαρξη ταχυφορτιστών, το software των οχημάτων συχνά περιορίζει την ισχύ της φόρτισης για να προστατεύσει την μπαταρία από υπερθέρμανση. Ο αλγόριθμος του software της Breathe, προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία στη μέτρηση της υγείας των κελιών της μπαταρίας, επιτρέποντας στο ηλεκτρικό όχημα να φορτίσει πλήρως, διατηρώντας την ασφάλεια και χωρίς να αλλάζει τη χημεία της μπαταρίας.

Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο να ξεκλειδώσουμε αυτό που θα γίνει μία τεράστια αλλαγή στις μπαταρίες, καθώς αυτές θα ορίζονται όλο και περισσότερο από το software.

Αξίζει να σημειωθεί πως άλλα προϊόντα software της Breathe βρίσκονται ήδη διαθέσιμα σε 27 μοντέλα smartphone της Oppo, κάνοντας τις μπαταρίες πιο ανθεκτικές και να μπορούν να λειτουργούν σε ακραία επίπεδα για περισσότερο χρόνο.