Η Apple θα κάνει ευκολότερη τη ζωή όσων θέλουν να αφήσουν το iPhone τους για Android

Για άλλη μια φορά εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
10 Μαρτίου 2024 11:47
Η Apple θα κάνει ευκολότερη τη ζωή όσων θέλουν να αφήσουν το iPhone τους για Android

Στις 6 Μαρτίου έληγε η διορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την συμμόρφωση των έξι τεχνολογικών κολοσσών (Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta και Microsoft) με το Digital Markets Act. Αυτό το σημαντικό νομοσχέδιο ανάγκασε την Apple να κάνει ριζικές αλλαγές στα iPhone με το iOS 17.4, που έφερε πιο κοντά το λειτουργικό σύστημα στην φιλοσοφία του Android. Για παράδειγμα, η Apple επιτρέπει πλέον την προσθήκη App Stores τρίτων, καθώς και το sideloading εφαρμογών, κάτι που πριν μερικά χρόνια έμοιαζε με...επιστημονική φαντασία! Ναι, για πρώτη φορά στην ιστορία θα μπορεί κάποιος με επίσημο τρόπο να κατεβάζει εφαρμογές που φιλοξενούνται εκτός του επίσημου App Store στο iPhone του!

Τώρα, η Apple ανακοίνωσε ακόμη περισσότερα μέτρα για να συμμορφωθεί πλήρως με τις νέες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα από αυτό αφορά την μετάβαση σε άλλα λειτουργικά συστήματα. Συγκεκριμένα, η Apple έκανε γνωστό πως εργάζεται πάνω σε μια νέα πιο απλή μέθοδο για να μπορούν να μεταφέρουν οι χρήστες τα δεδομένα τους όταν αλλάζουν από iPhone σε κάποια συσκευή Android. Η νέα αυτή λειτουργία/μέθοδος μεταφοράς αναμένεται να γίνει διαθέσιμη μέχρι το φθινόπωρο του 2025.

Επιπλέον, η Apple σχεδιάζει και μια "λύση εναλλαγής προγράμματος περιήγησης" που θα διευκολύνει τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ διαφορετικών προγραμμάτων περιήγησης στην ίδια συσκευή. Το χαρακτηριστικό αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει μεταξύ των τελευταίων μηνών του 2024 και των αρχών του 2025. Μάλιστα, μέχρι το τέλος της χρονιάς η Apple θα δίνει στους χρήστες iPhone εντός της ΕΕ και τη δυνατότητα να διαγράψουν εντελώς από την συσκευή τους το πρόγραμμα περιήγησης Safari!

Όλες αυτές οι αλλαγές γνωστοποιήθηκαν στο πλαίσιο ενός ολοκαίνουργιου εγγράφου συμμόρφωσης που δημοσίευσε η Apple, στο οποίο περιγράφονται λεπτομερώς οι προσπάθειές της να ευθυγραμμιστεί με τους κανονισμούς του DMA νομοσχεδίου. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, μπορείτε να βρείτε το σχετικό έγγραφο πατώντας εδώ.