Μία χώρα απαγόρευσε τη χρήση του ονόματος της Meta

Σιγή ιχθύος από την εταιρία
02 Μαρτίου 2024 09:47
Μία χώρα απαγόρευσε τη χρήση του ονόματος της Meta

Σε περιπέτειες μπήκε η Meta του Zuckerberg σε μία από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. Ο λόγος για την Βραζιλία, στην οποία ένας δικαστής στο Σάο Πάολο έδωσε διορία 30 ημερών στην Meta για να σταματήσει να χρησιμοποιεί την ονομασία της στη χώρα. Ο λόγος είναι μία εγχώρια εταιρία παροχής υπηρεσιών, η οποία κέρδισε τη μήνυση εναντίον της Meta.

Η εταιρία Meta Servicos καταχώρησε τα πνευματικά της δικαιώματα στο Εθνικό Ινστιτούτο Πνευματικών Δικαιωμάτων της Βραζιλίας στα τέλη του 2000. Μετά τη μετονομασία της Meta του Zuckerberg το 2021, η Meta Servicos έχει πληγεί με πάνω από 100 μηνύσεις οι οποίες έπρεπε να απευθύνονται στην Meta και έχει δει όλα τα προφίλ της στο Instagram να διαγράφονται επειδή υποτίθεται πως υποδύονται κάποιον άλλον.

Η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει πως η Meta πρέπει να πληρώσει ως αποζημίωση 100.000 ρεάλ (€18.608) καθημερινά στην Meta Servicos αν δεν αποσύρει την ονομασία της στη Βραζιλία, για την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί η τελευταία λόγω της σύγχυσης του ονόματός της με την Meta.

Η Meta δεν έχει παραχωρήσει κάποιο σχόλιο για την απόφαση, έχει όμως το δικαίωμα έφεσης.