Το τέλος των Apple IDs είναι κοντά

Μια από τις αλλαγές του iOS 18
29 Φεβρουαρίου 2024 17:12
Το τέλος των Apple IDs είναι κοντά

Η Apple είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμη να μετονομάσει τα γνωστά 'Apple IDs' σε 'Apple Accounts', σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή για τους χρήστες που έχουν συνηθίσει τον όρο αυτό εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία στις διάφορες συσκευές και υπηρεσίες της.

Βέβαια, η αλλαγή, η οποία αφορά μόνο την αντικατάσταση του 'ID' με το 'Account', λέγεται ότι θα είναι καθαρά ονομαστική, χωρίς αντίκτυπο στην πρόσβαση ή τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών για τους χρήστες Apple προϊόντων. Στόχος είναι να απλοποιηθεί η εμπειρία σε όλο το οικοσύστημα της Apple, όπου τα Apple Accounts θα εξακολουθούν να προσφέρουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες, όπως το iCloud, το App Store κ.α.

Το πιθανό rebranding αποκάλυψε με ρεπορτάζ του το μέσο MacRumors, το οποίο επικαλέστηκε πηγές κοντά στο θέμα. Εκτός από την αλλαγή του ονόματος, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τις ευρύτερες αλλαγές και προσθήκες που σχεδιάζει για το λογισμικό της στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της, το WWDC, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2024. Όπως συνηθίζει η Apple, όλες αυτές οι αλλαγές αναμένεται να γίνουν για τους τελικούς καταναλωτές παράλληλα με την κυκλοφορία των νέων iPhone 16 μοντέλων.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η μετάβαση από το Apple ID στο Apple Account θα απαιτήσει οπτικές ενημερώσεις σε όλες τις εφαρμογές της Apple και στον επίσημο ιστότοπό της. Επιπλέον, οι third-party προγραμματιστές ενδέχεται επίσης να χρειαστεί να ενημερώσουν τα apps τους ώστε να αντικατοπτρίζουν τη νέα ορολογία. Για την ώρα βέβαια, η Apple δεν έχει εκδόσει κάποια τέτοια σχετική οδηγία.

Tags: