Τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus δε θα έχουν ένα πολύ σημαντικό “Pro” χαρακτηριστικό

Μία ακόμη φήμη για τα επόμενα τηλέφωνα της Apple
28 Φεβρουαρίου 2024 10:25
Τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus δε θα έχουν ένα πολύ σημαντικό “Pro” χαρακτηριστικό

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τα επόμενα τηλέφωνά της αυτόν τον Σεπτέμβριο. Οι φήμες για τα iPhone 16 και iPhone 16 Pro έχουν αρχίσει για τα καλά και σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ καλό θα ήταν να μην περιμένετε -ούτε φέτος- την ProMotion τεχνολογία στα “απλά” smartphones της εταιρίας. 

Αναλυτικότερα, φαίνεται ότι η Apple θα κρατήσει για ακόμη μια χρονιά τα 120Hz ρυθμού ανανέωσης μόνο στα Pro μοντέλα της, με τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus να παραμένουν στα 60Hz. Σύμφωνα με μία εταιρία παραγωγής, η Apple σκοπεύει να φέρει το premium LTPO OLED πάνελ στα φθηνότερα iPhones του 2025. 

Αυτό σημαίνει, πάντα σύμφωνα με τις φήμες, ότι η ProMotion τεχνολογία θα καταφθάσει στα φθηνότερα μοντέλα με τα iPhone 17 και iPhone 17 Plus. Όπως λέει το ρεπορτάζ, επειδή η Apple θα φέρει την ProMotion τεχνολογία και το LTPO πάνελ στα απλά iPhone 17, μαζί θα γίνει διαθέσιμη ακόμη μία λειτουργία, το Always-On display, που και αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται μόνο στα Pro. 

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση εφοδιαστικής αλυσίδας (supply chain) της Apple, όλα εξαρτώνται από την BOE. Όπως μεταφέρει το GSMarena, η εταιρία έχει στείλει ήδη τα δείγματά της στην Apple και ακόμα κι αν εγκριθούν σύντομα, ο κινέζος κατασκευαστής πάνελ δε θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή του για τα iPhone 16 και έτσι, το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε τα νέα πάνελ στα iPhone 17. 

Φυσικά, επειδή μιλάμε για φήμες και ρεπορτάζ, καλό θα ήταν να λάβετε όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.

Tags: