Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Τεράστιο leak με δολοφονίες μέσω drones

Η δομή, οι αποστολές και η εμπλοκή των ΗΠΑ

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Τεράστιο leak με δολοφονίες μέσω drones

Μια διαρροή εγγράφων έγινε πριν λίγες ώρες και αφορά την τωρινή διοίκηση του Obama στις ΗΠΑ και το πρόγραμμα δολοφονιών με χρήση drones από το Intercept. Το πρόγραμμα αφορούσε την εύρεση και δολοφονία στόχων υψηλής αξίας για τις ΗΠΑ, στο Αφγανιστάν, την Υεμένη και τη Σομαλία. Τα έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν τον τρόπο που δομήθηκε νομικά και λογιστικά το όλο εγχείρημα, λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο άνθρωποι κατέληγαν στη “λίστα θανάτου” του Obama, αποκαλύψεις για ανησυχητικά συχνά λάθη στις πληροφορίες, εσωτερικές αναλύσεις για τις παράπλευρες απώλειες, τα στρατηγικά όρια του προγράμματος και πολλά ακόμα. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλα τα έγγραφα, τα οποία το Intercept ονομάζει “The Drone Papersεδώ.

Μία από τις πρώτες λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται μελετώντας τα έγγραφα είναι πως μεταξύ 2012 και 2013 πάνω απο 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χτυπήματα drones στο Αφγανιστάν. Μόλις 35 από αυτούς ήταν οι πραγματικοί στόχοι, με τους υπόλοιπους 165 να θεωρούνται παράπλευρες απώλειες, ενώ στην Υεμένη πάνω από το 90% των ανθρώπων που πέθαναν σε χτυπήματα drones δεν οι προκαθορισμένοι στόχοι. 

Advertisement

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.