Στη φυλακή ο διαχειριστής website σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από όλο τον κόσμο

Εκτός λειτουργίας το “The Annex”
20 Φεβρουαρίου 2024 10:17
Στη φυλακή ο διαχειριστής website σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από όλο τον κόσμο

Ο Martin Yates από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένας από τους τρεις διαχειριστές του darkweb site “The Annex”, με 90.000 μέλη παγκοσμίως, τα οποία μοιράζονταν στο site υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και βρεφών. Ο 48χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών και τεσσάρων μηνών και μπήκε ισοβίως στη λίστα σεξουαλικών παραβατών.

Ήταν υπεύθυνος για την εφαρμογή των κανόνων του website, συμβούλευε για θέματα ασφαλείας και εκπαίδευε άλλους διαχειριστές.

Δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες δημιουργίας και διανομής ακατάλληλων εικόνων παιδιών, κατοχή απαγορευμένων εικόνων παιδιών και διευκόλυνσης και προγραμματισμού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Οι άλλοι δύο διαχειριστές, οι Nathan Bake 28 ετών και Kabir Garg 34 ετών, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 16 και 6 ετών αντίστοιχα. Ο εγκέφαλος του The Annex, William Spearman 58 ετών, καταδικάστηκε τον Ιανουάριο σε ισόβια. Ακόμα 14 άντρες προσήχθησαν στις ΗΠΑ για τον υποστηρικτικό τους ρόλο στο site, οκτώ από τους οποίους καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 6 έως 28 χρόνια.

Tags: