Το iOS 18 θα φέρει σημαντικές εμφανισιακές αλλαγές στα iPhone

Νέες πληροφορίες για τα πλάνα της Apple
11 Φεβρουαρίου 2024 14:51
Το iOS 18 θα φέρει σημαντικές εμφανισιακές αλλαγές στα iPhone

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το iOS 18 αναμένεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις στην ιστορία των iPhone, όπως την χαρακτηρίζει μάλιστα η ίδια η Apple. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη ενημέρωση αναμένεται να προσθέσει πολλά εξαιρετικά χρήσιμα AI χαρακτηριστικά, αναβαθμίζοντας με την τεχνολογία αυτή την Siri και άλλες πτυχές του λειτουργικού. Παράλληλα, αναμένεται να φέρει και πολύ μεγάλες αλλαγές στα μηνύματα, αφού και η Apple σκοπεύει επιτέλους να υιοθετήσει το νέο cross-platform πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS.

Τώρα, μόλις μάθαμε ότι το iOS 18 θα κάνει και μεγάλες αισθητικές αλλαγές. Σύμφωνα με μια νέα φήμη που μεταφέρει το The Verifier, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPhone, αλλά και το iPadOS 18 των iPad θα δανειστούν πολλά στοιχεία από την σχεδιαστική φιλοσοφία του visionOS. Πρόκειται για το λογισμικό του Apple Vision Pro που κυκλοφόρησε πρόσφατα και έχει εντυπωσιάσει με τις δυνατότητές του.

Σύμφωνα με τη νέα φήμη, πολλές ενσωματωμένες εφαρμογές θα αλλάξουν, αποκτώντας στοιχεία ημιδιαφάνειας, όπως συμβαίνει δηλαδή στο visionOS. Για παράδειγμα, μια τέτοια εφαρμογή είναι το Apple TV, στο οποίο η μπάρα πλοήγησης θα γίνει ημιδιάφανη με το iOS 18. Στη λίστα των ενσωματωμένων εφαρμογών που θα λάβουν αντίστοιχες αλλαγές συμπεριλαμβάνεται και το Safari. Τέλος, η Apple αναμένεται να ενημερώσει με αντίστοιχο τρόπο και πολλά άλλα μενού και στοιχεία που εμφανίζονται σε διάφορες γωνιές του λειτουργικού συστήματος.

Φυσικά, το αν όλες αυτές οι πληροφορίες αληθεύουν θα το μάθουμε σύντομα. Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το iOS 18 στο φετινό WWDC event της, το οποίο κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι.

Tags: