Υπουργείο Μεταφορών ΗΠΑ: Μην οδηγείτε φορώντας το Apple Vision Pro

Ναι, χρειάστηκε να δηλώσει τα αυτονόητα
07 Φεβρουαρίου 2024 09:16
Υπουργείο Μεταφορών ΗΠΑ: Μην οδηγείτε φορώντας το Apple Vision Pro

Το Apple Vision Pro κυριαρχεί στις ειδήσεις του τεχνολογικού χώρου, καθώς εντοπίζονται άνθρωποι που τα φορούν κυριολεκτικά παντού, είτε περπατούν είτε οδηγούν. Ωστόσο η τελευταία περίπτωση προκάλεσε την αντίδραση του Γραμματέα Μεταφορών των ΗΠΑ, Pete Buttigieg, ο οποίος αναγκάστηκε να υπενθυμίσει στον κόσμο να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική και να μη φορούν το headset την ώρα που οδηγούν.

Υπενθύμιση – ΌΛΑ τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που είναι διαθέσιμα σήμερα απαιτούν από τον οδηγό να έχει τον έλεγχο του οχήματος και να είναι πλήρως αφοσιωμένος στην οδήγηση σε κάθε περίπτωση.

Απαντώντας στον Γραμματέα, ο δημιουργός του παραπάνω video, Dante Lentini, δήλωσε πως τα πλάνα ήταν στημένα, γυρισμένα με φίλους και πως το headset το φόρεσε για μόλις 30-40 δευτερόλεπτα ενώ οδηγούσε, για τις ανάγκες του βίντεο. Πρόσθεσε πως τα πλάνα που υπονοούν πως συνελήφθη για τη φάρσα του, ήταν επίσης στημένα.

Αυτό που είναι ακόμα περισσότερο εξοργιστικό είναι πως παρόλο το Cybertruck που οδηγεί έρχεται με το hardware του Autopilot συστήματος της Tesla, το Autopilot δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα στα Cybertrucks από την εταιρία. Αυτό σημαίνει πως ο Lentini οδηγούσε στην εθνική οδό φορώντας το headset και χωρίς κανένα σύστημα υποβοήθησης οδηγού, χωρίς να αγγίζει το τιμόνι.