Δείτε ποια απλή έκφραση μπλοκάρει το Facebook

Η χαρά του συνωμοσιολόγου
14 Οκτωβρίου 2015 06:38
Δείτε ποια απλή έκφραση μπλοκάρει το Facebook

Ένας χρήστης Reddit με το όνομα “System_Requirements” αποκάλυψε πρόσφατα πως αν επιχειρήσεις να γράψεις τη φράση “everyone will know” στον τοίχο κάποιου άλλου, το Facebook δε θα σε αφήσει. Ο λόγος που η συγκεκριμένη φράση ανιχνεύεται από το spam φίλτρο του Facebook παραμένει άγνωστος. Οι λάτρεις όμως θεωριών συνωμοσίας βρήκαν το Άγιο Δισκοπότηρό τους, υποθέτοντας πως αυτή είναι μια προσπάθεια ελέγχου του παγκόσμιου διαλόγου από το Facebook.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε καμία ιδέα ως προς τη λειτουργία του μηχανισμού μπλοκαρίσματος περιεχομένου, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Google, το Twitter και άλλες tech εταιρίες, μιας και είναι λογικό οι εταιρίες να μη μοιράζονται τα μυστικά τους. Αυτό που είχε δηλώσει όμως το 2010 το Facebook είναι πως η πολιτιστική και κοινωνική διαφορά σε μέρη του κόσμου, κάνει δύσκολη τη δημιουργία ενός μοναδικού ορισμού του spam.

Σε δήλωσή του στην Huffington Post, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε πως ήταν “ένα λάθος με το spam φίλτρο μας” και έκτοτε έχει διορθωθεί.