Η Microsoft αξίζει πλέον $3 τρισεκατομμύρια

Η δεύτερη εταιρία που το καταφέρνει
25 Ιανουαρίου 2024 10:06
Η Microsoft αξίζει πλέον $3 τρισεκατομμύρια

Η Microsoft έγινε η δεύτερη εταιρία μετά την Apple που ανήκει πλέον σε ένα πολύ μικρό και αποκλειστικό κλαμπ εταιριών των οποίων η αξία τους ξεπερνάει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό το κατάφερε χθες Τετάρτη, όταν η μετοχή της σημείωσε άνοδο 1.5% στον NASDAQ και είναι η πρώτη φορά που το καταφέρνει στη διάρκεια της 48χρονης ιστορίας της.

Η Apple κατάφερε να φτάσει αυτό το ορόσημο πριν δύο χρόνια και μόλις ένα χρόνο αφού ξεπέρασε στα $2 τρις. Microsoft και Apple εναλλάσσονται στην πρώτη θέση των πολυτιμότερων εταιριών στον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες.

Η μετοχή της Microsoft σημειώνει μεγάλη άνοδο τους τελευταίους μήνες, καθώς η εταιρία εκμεταλλεύεται το hype των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρία ανακοινώνει σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση νέα χαρακτηριστικά και προϊόντα βασισμένα στην AI.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η μετοχή της Microsoft έχει εκτοξευτεί από τα $107 στα $404. Μία επιτυχία που μπορεί να αποδοθεί στη στρατηγική του τωρινού CEO, Satya Nadella, ο οποίος πήρε τα ηνία της εταιρία από τον Steve Ballmer περίπου πριν μια δεκαετία. Οι εξαγορές κολοσσών όπως το LinkedIn, το GitHub και του developer του Minecraft, Mojang, όλα βοήθησαν την Microsoft να επανέλθει από την αποτυχία εγκαθίδρυσης μιας παρουσίας στα mobile με τα Windows Phone.

Η επένδυση $10 δισεκατομμυρίων στην OpenAI απέδωσε καρπούς, βάζοντας την Microsoft στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, αναπτύσσοντας το Copilot και άλλες υπηρεσίες.