Το Google Search αλλάζει ριζικά στα Android smartphones

Έρχεται το ‘Circle to Search’
18 Ιανουαρίου 2024 13:54
Το Google Search αλλάζει ριζικά στα Android smartphones

Ταυτόχρονα με την αποκάλυψη των Galaxy S24 smartphones, η Google ανακοίνωσε και μια μεταμορφωτική αναβάθμιση για το Google Search που πέρα από τις συσκευές της Samsung θα έρθει και σε άλλα επιλεγμένα Android smartphones.

Ο λόγος γίνεται για το ‘Circle to Search’. Πρόκειται για ένα πανεύκολο στη χρήση εργαλείο, το οποίο όπως αφήνει να εννοηθεί και το όνομά του, επιτρέπει στους χρήστες να κυκλώσουν απλώς ένα στοιχείο στην οθόνη του τηλεφώνου τους, να πατήσουν ένα κουμπί και να λάβουν αμέσως σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης από το Google για αυτό που κύκλωσαν. Αρχικά, η λειτουργία αυτή λανσάρεται σε πέντε smartphones, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Galaxy S24 της Samsung και των Pixel 8 και 8 Pro της Google, με σχέδια επέκτασής της και σε άλλες high-end συσκευές Android στο μέλλον.

Σε αντίθεση με το Google Lens, το Circle to Search λειτουργεί απευθείας στο UI της συσκευής, εξαλείφοντας την ανάγκη εναλλαγής μεταξύ εφαρμογών. Οι χρήστες μπορούν να το ενεργοποιήσουν με ένα παρατεταμένο πάτημα του home button ή κρατώντας της λαβής πλοήγησης, ανάλογα με το αν έχουν ενεργοποιημένα τα gestures ή οχι.

Προφανώς, αυτό το βολικό εργαλείο απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία αναζήτησης, επιτρέποντας για παράδειγμα στους χρήστες να κυκλώσουν κάτι που τους κινεί την περιέργεια σε μια εικόνα που είδαν στο internet και μέσα σε δευτερόλεπτα να έχουν περισσότερες πληροφορίες.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα πώς λειτουργεί μέσα από το επίσημο βίντεο παρουσίασης που ανάρτησε η Google και ακολουθεί παρακάτω.