Η Apple προσφέρει σπάνια έκπτωση στα iPhone 15

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στην Κίνα
15 Ιανουαρίου 2024 09:39
Η Apple προσφέρει σπάνια έκπτωση στα iPhone 15

Η Apple δε συνηθίζει να προσφέρει εκπτώσεις στα νέα τηλέφωνά της, ωστόσο πήρε αυτήν την απόφαση για την αγορά της Κίνας λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού στη μεγαλύτερη αγορά smartphone του κόσμου. Οι τιμές λιανικής υποχώρησαν έως και 500 γουάν (€64). Η Apple ονόμασε τις προσφορές ως Lunar New Year Event και οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 21 Ιανουαρίου.

Οι πωλήσεις του iPhone 15 είναι οι χειρότερες που έχει δει η Apple στην Κίνα. Οι εγχώριες Huawei και Xiaomi προσφέρουν ανταγωνιστικά μοντέλα σε χαμηλότερες τιμές, ενώ υπάρχει σε ισχύ και η απαγόρευση σε κρατικούς υπαλλήλους να φέρνουν Apple συσκευές στο χώρο εργασίας τους.

Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα έχουν σημειώσει πτώση 30% μέσα στην πρώτη εβδομάδα του 2024 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ συνολικά μέσα στο 2023 σημείωσαν πτώση 3%, με τους αναλυτές να προβλέπουν περαιτέρω μείωση φέτος. Online πλατφόρμες λιανικού εμπορίου έχουν μειώσει από μόνες τους τις τιμές των iPhone 15 και iPhone 15 Pro έως και 16% από την αρχή του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple δεν έχει κάνει εκπτώσεις στα iPhones εδώ και χρόνια. Η εταιρία δε σχολίασε αυτήν την κίνησή της.