Κατακραυγή για νέα λειτουργία των Windows 11 που δοκιμάζει η Microsoft

Απογοήτευσε και εκνεύρισε τους χρήστες
13 Ιανουαρίου 2024 14:30
Κατακραυγή για νέα λειτουργία των Windows 11 που δοκιμάζει η Microsoft

Τον τελευταίο καιρό η Microsoft προσπαθεί με νύχια και με δόντια να καθιερώσει το Copilot, την τεχνητή νοημοσύνη που έχει ενσωματώσει σε διάφορα προϊόντα της, από τα Windows και τον Edge Browser, μέχρι τη Ζωγραφική και την Office σουίτα. Μάλιστα, η Microsoft θεωρεί τόσο σημαντικό το Copilot που αποφάσισε να αλλάξει την διάταξη των Windows πληκτρολογίων μετά από 30 χρόνια, προσθέτοντας ένα μόνιμο ειδικό κουμπί σε όλους τους νέους υπολογιστές που θα κυκλοφορούν από εδώ και στο εξής.

Τώρα όμως, ο αμερικανικός κολοσσός προέβη σε μια ακόμη αντίστοιχη κίνηση που οδήγησε σε εκνευρισμό και κατακραυγή στα social media. Συγκεκριμένα, στη νεότερη δοκιμαστική έκδοση των Windows 11, το Copilot ανοίγει από μόνο του, αυτόματα, όταν ο χρήστης ενεργοποιεί τον υπολογιστή του. Η ανακοίνωση στο επίσημο blog του Windows Insider προγράμματος ανέφερε:

Δοκιμάζουμε το αυτόματο άνοιγμα του Copilot κατά την εκκίνηση των Windows σε widescreen συσκευές με ορισμένους Windows Insiders στο Dev κανάλι.

Βέβαια, έπειτα από τις αρνητικές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αμερικανική εταιρία ενημέρωσε το blog της, διευκρινίζοντας τι ακριβώς εννοεί με τον όρο ‘widescreen συσκευές’:

Δοκιμάζουμε αυτή την εμπειρία σε συσκευές που έχουν το λιγότερο διαγώνιο οθόνης 27 ιντσών και πλάτος pixel τουλάχιστον 1920. Στα setups με πολλαπλές οθόνες, θα περιορίζεται στην κύρια οθόνη.

Για την ώρα δεν είναι βέβαιο αν αυτή η αλλαγή θα οριστικοποιηθεί και αν θα έρθει σε όλους τους χρήστες των Windows 11, αλλά δεν είναι απίθανο αν αναλογιστούμε πόσο επιθετικά προωθεί η Microsoft την τεχνολογία.