Η Hertz πουλάει τα ηλεκτρικά οχήματά της για να αγοράσει συμβατικά

Ανάμεσά τους και τα Tesla
12 Ιανουαρίου 2024 09:48
Η Hertz πουλάει τα ηλεκτρικά οχήματά της για να αγοράσει συμβατικά

Η γνωστή εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, βγάζει στο σφυρί 20.000 ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ, το 1/3 δηλαδή του συνολικού στόλου ηλεκτρικών οχημάτων της παγκοσμίως. Ο λόγος σύμφωνα με την εταιρία είναι “τα έξοδα που σχετίζονται με συγκρούσεις και ζημιές, τα οποία παραμένουν υψηλά”. Η εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων για να αγοράσει συμβατικά οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η εταιρία περιμένει με αυτήν την απόφαση να ισορροπήσει καλύτερα την προσφορά και την αναμενόμενη ζήτηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό θα βάλει την εταιρία σε θέση να εξαλείψει το δυσανάλογο αριθμό ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους και να μειώσει τα έξοδα ζημιών που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα.

Το 2021 η Hertz έκανε μία παραγγελία 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων από την Tesla, ενώ λίγο αργότερα ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αγοράσει ακόμα 65.000 ηλεκτρικά οχήματα από την Polestar μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2023, ανακοίνωσε πως επιβραδύνει τα σχέδιά της για να “ηλεκτρικοποιήσει” το στόλο της. Τότε, ο CEO, Stephen Scherr, είχε αποκαλύψει πως τα ηλεκτρικά οχήματα κοστίζουν στην Hertz τα διπλάσια χρήματα όσον αφορά το κόστος επισκευής από ζημιές, σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.