Τεράστιο κύμα απολύσεων στο Twitch κατ'εντολή Amazon

Αποδεκατίζει το 35% του εργατικού δυναμικού του streaming κολοσσού
10 Ιανουαρίου 2024 10:25
Τεράστιο κύμα απολύσεων στο Twitch κατ'εντολή Amazon

Δύσκολες μέρες για το Twitch καθώς ένα τεράστιο κύμα απολύσεων λαμβάνει χώρα αυτόν τον καιρό καθώς θα πρέπει να περικόψει κατά 35% το εργατικό δυναμικό του

Η απόφαση ήρθε άνωθεν της διοίκησης του Twitch, δηλαδή την ιδιοκτήτρια Amazon, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να απολυθούν περίπου 500 εργαζόμενοι από την εταιρία, σύμφωνα και με άτομα με γνώση του θέματος, τα οποία μίλησαν στο Bloomberg News. Μέσα σε όλα αυτά η επιχείρηση δεν έχει σημειώσει ούτε μία χρονιά κέρδος επί 9 συνεχόμενα έτη, δηλαδή από τότε που η Amazon εξαγόρασε το Twitch. 

Εντός του 2023, το Twitch προχώρησε και σε άλλες απολύσεις περίπου 400 εργαζομένων, λόγω του ότι δεν πέτυχε τους οικονομικούς στόχους του και λέγεται ότι περίπου 1000 άτομα έχουν χάσει τις δουλειές τους σε διάστημα λιγότερο από έναν χρόνο.

Το ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρει που υπάρχουν ανησυχίες για τις οικονομικές απώλειες αλλά και την αποχώρηση αρκετών υψηλόβαθμων στελεχών, ενώ η επισημοποίηση των απολύσεων θα γίνει με σχετικό ανακοινωθέν την Τετάρτη. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο CEO της εταιρίας Dan Clancy ανακοίνωσε τη διακοπή των δραστηριοτήτων του Twitch στην Νότια Κορέα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024, λόγω των υψηλών λειτουργικών εξόδων. 

Η είδηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε αυτή όπου η Unity Software απολύει περί του 1800 εργαζομένους της

Tags: