Το MSI Claw είναι το νέο φορητό gaming PC που κοντράρει το Steam Deck

Ένας νέος ανταγωνιστής στην αρένα
09 Ιανουαρίου 2024 17:53
Το MSI Claw είναι το νέο φορητό gaming PC που κοντράρει το Steam Deck

Έπειτα από αρκετά leaks και ένα tease από την ίδια την MSI, η εταιρία αποκάλυψε και επίσημα το Claw κατά τη διάρκεια της CES 2024, της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας παγκοσμίως που λαμβάνει χώρα στο Λας Βέγκας.

Πρόκειται για ένα νέο φορητό gaming PC που έρχεται να σταθεί δίπλα στο Steam Deck και στο ROG Ally, που έχουν καταφέρει να καθιερώσουν πλέον την κατηγορία στην αγορά. Σε αντίθεση βέβαια με τις δύο αυτές ανταγωνιστικές προτάσεις, το Claw θα έρχεται με Meteor Lake επεξεργαστή της Intel και όχι κάποιο chip της AMD. Το ισχυρότερο μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με τον Intel Core Ultra 7 155H που έχει 6 performance πυρήνες, 8 ενεργειακά αποδοτικούς πυρήνες και 2 lower power πυρήνες. Όσον αφορά τα γραφικά, αναμενόμενα έχουμε μια integrated υλοποίηση της Intel Arc αρχιτεκτονικής.

Η μπαταριά της συσκευής εντυπωσιάζει με 53Whr. Η MSI την χαρακτηρίζει ως την καλύτερη στην κατηγορία της. Η οθόνη του MSI Claw A1M είναι 7 ιντσών FHD (1920 x 1080) ανάλυσης, με 120 Hz Refresh Rate, κάλυψη 100% του sRGB και φωτεινότητα 500nits. Φυσικά, το πάνελ υποστηρίζει αφή.

Για τον χειρισμό των παιχνιδιών υπάρχουν Hall Effect σκανδάλες και joysticks κατασκευασμένα για να διακρίνουν με μικροσκοπική ακρίβεια τα inputs. Παράλληλα, υπάρχουν και προσαρμόσιμα macro πλήκτρα που αλλάζουν πανεύκολα με ένα κλικ.

Η MSI έχει εξοπλίσει της συσκευή με 2 ηχεία των 2W που έχουν Hi-Res Audio πιστοποίηση, ενώ υπόσχεται πως έχει ετοιμάσει ένα επαναστατικό σύστημα ψύξης που ανακατευθύνει μέρος της ροής του αέρα, διατηρώντας όλα τα εξαρτήματα δροσερά, ώστε να μπορείτε να παίζετε περισσότερο και με υψηλές επιδόσεις.

To MSI Claw έρχεται με εγκατεστημένα τα Windows 11 Home, αλλά η εταιρία έχει ετοιμάσει και το MSI Center M, ένα ειδικό UI που κάνει την πλοήγηση πολύ ευκολότερη στο handheld.

Tags: