Αυτή η μάσκα δε σας προστατεύει από ιούς αλλά από αδιάκριτα αυτιά

Μιλήστε αθόρυβα
09 Ιανουαρίου 2024 09:49
Αυτή η μάσκα δε σας προστατεύει από ιούς αλλά από αδιάκριτα αυτιά

Το ντεμπούτο της στην CES 2024 έκανε η εταιρία Skyted με την Silent Mask, μία μάσκα που δεν αφορά την προστασία της υγείας αλλά της ιδιωτικότητας. Η Silent Mask είναι ουσιαστικά ένα wearable με δυνατότητες καταστολής ήχου, που σας επιτρέπει να μιλάτε σε κανονική ένταση, χωρίς όμως αυτά που λέτε να γίνονται αντιληπτά από τους γύρω σας.

Η μάσκα δεν έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει όλους τους ήχους ή να σας επιτρέπει να ουρλιάζετε χωρίς να σας ακούν, αλλά μειώνει τον ήχο που παράγετε κατά 25 decibels. Έτσι, αν μιλάτε με φυσιολογική ένταση, κάποιος που κάθεται δίπλα σας δε θα μπορεί να καταλάβει ότι μιλάτε ή στη χειρότερη δε θα καταλάβει τι λέτε.

Η μάσκα χρησιμοποιεί μία διάταξη αντηχείων για να απορροφήσει τους ήχους σε θαλάμους των 12mm. Έτσι, τα ηχητικά κύματα διαχέονται σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον αντί να διαρρέουν. Ένα μικρόφωνο βρίσκεται στο εσωτερικό της μάσκας, το οποίο συνδέεται μέσω Bluetooth ή ενσύρματα με κάποιο τηλέφωνο ή laptop.

Η αρχική τιμή στο Kickstarter είναι στα $299 και σύντομα θα αυξηθεί κατά $100. Όσον αφορά τη χρησιμότητά της, απευθύνεται σε ανθρώπους που χρειάζονται ιδιωτικότητα στις συνομιλίες τους, ακόμα κι αν βρίσκονται σε περιβάλλον με πολύ κόσμο ή σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Tags: