iOS 18: Μάθαμε τις πρώτες λεπτομέρειες για την τεράστια αναβάθμιση των iPhone!

Από εξαιρετικά αξιόπιστο ρεπόρτερ
08 Ιανουαρίου 2024 13:03
iOS 18: Μάθαμε τις πρώτες λεπτομέρειες για την τεράστια αναβάθμιση των iPhone!

Νέες πληροφορίες για τις προσθήκες του iOS 18, της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης των iPhone μόλις ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας. Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ Mark Gurman του Bloomberg επισημαίνει μέσα από το νέο του ρεπορτάζ πως η Apple είναι εντός χρονοδιαγραμμάτος, όσον αφορά τις AI λειτουργίες που ετοιμάζει.

Η επόμενη έκδοση του iOS θα δώσει έμφαση στις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, με τον αμερικανικό κολοσσό να ανοίγει τα χαρτιά του στην Worldwide Developers Conference (WWDC), η οποία φυσικά θα πραγματοποιηθεί όπως και κάθε χρόνο τον Ιούνιο.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Gurman, η Apple δοκιμάζει από τις αρχές του 2023 το δικό της large language model, όπως είναι το GPT-4 της OpenAI, το οποίο τροφοδοτεί το ChatGPT. Το μοντέλο της Apple ονομάζεται ‘Ajax’ και η εταιρία εξετάζει διάφορους τρόπους ενσωμάτωσης στο λειτουργικό σύστημα των iPhone. Για παράδειγμα, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το χαρακτηριστικό αυτόματης συμπλήρωσης του πληκτρολογίου ή να προσθέσει αυτόματες περιλήψεις περιεχόμενου σε διάφορες εφαρμογές της.

Παράλληλα, AI χαρακτηριστικά μπορεί να προστεθούν και στις εφαρμογές παραγωγικότητας της Apple, όπως είναι για παράδειγμα το Pages και το Keynote. Πέρα από τους χρήστες των iPhone, η Apple σχεδιάζει να κάνει ευκολότερη και τη ζωή των προγραμματιστών iPhone εφαρμογών, κυκλοφορώντας μια νέα έκδοση του Xcode που θα μπορεί να συμπληρώνει και να γράφει κώδικα χρησιμοποιώντας AI.

Άλλη μια λειτουργία που δοκιμάζει η Apple είναι η αυτόματη δημιουργία playlists μουσικής στο Apple Music με τη βοήθεια AI, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης της AI της στο AppleCare, για την παροχή τεχνικής εξυπηρέτησης στους χρήστες.

Σε αυτό το σημείο βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και όλα όσα ακόμα σχεδιάζει η Apple θα είναι έτοιμα για την κυκλοφορία του iOS 18 αργότερα μέσα στο έτος. Ο Gurman τονίζει χαρακτηριστικά πως "το σύνολο του οράματος της Apple για την generative AI θα χρειαστεί τουλάχιστον μέχρι το 2025 για να υλοποιηθεί πλήρως".

Tags: