Το πρώτο Android τηλέφωνο που νικάει σε επιδόσεις τον A17 επεξεργαστή του iPhone 15 Pro είναι γεγονός

Και ανήκει στην gaming κατηγορία
08 Ιανουαρίου 2024 09:01
Το πρώτο Android τηλέφωνο που νικάει σε επιδόσεις τον A17 επεξεργαστή του iPhone 15 Pro είναι γεγονός

Και επίσημα, έρχεται το πρώτο Android smartphone που θα νικάει σε επιδόσεις τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, που είναι εξοπλισμένα με τον πανίσχυρο A17 Pro επεξεργαστή της Apple. Ο λόγος γίνεται για το νέο ROG Phone 8 Pro της ASUS, το οποίο χάρη στον Snapdragon 8 Gen 3 και το σύστημα ψύξης του κατάφερε να ξεπεράσει το σκορ των νεότερων iPhone μοντέλων στο Geekbench 6.

Συγκεκριμένα, η ASUS έδωσε στα φώτα της δημοσιότητα μια teaser εικόνα για το νέο της gaming smartphone που τονίζει ότι έχει multi-core σκορ 7,422 στο πασίγνωστο benchmark. Το σκορ αυτό είναι μεγαλύτερο κατά περίπου 200 μονάδες από τον ανταγωνισμό, αφού τα iPhone 15 Pro έχουν σκορ περίπου 7200 στην ίδια δοκιμή.

Φυσικά, το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι τυχαίο. Αρχικά, το Snapdragon 8 Gen 3 chip έχει 8 CPU πυρήνες σε αντίθεση με την διάταξη 6 πυρήνων του A17 Pro. Είναι λογικό, λοιπόν, ο επεξεργαστής της Qualcomm να έχει ένα πλεονέκτημα στα multi-threaded φόρτα εργασία. Βέβαια, το μεγάλο ατού είναι το σύστημα ψύξης.

Όντας gaming smartphone, το ROG Phone 8 Pro έρχεται με ένα μεγάλο vapor chamber που επιτρέπει πολύ καλύτερη διαχείρηση της θερμότητας. Στο προηγούμενο μοντέλο μάλιστα υπήρχε μια εγκοπή που άνοιγε με μοτέρ για να παρέχει επιπλέον ροή αέρα όταν συνδεόταν ένας ειδικός εξωτερικός ανεμιστήρας. Βέβαια, δεν γνωρίζουμε αν στην προκειμένη περίπτωση η δοκιμή στο benchmark έγινε με κάποιο τέτοιο αξεσουάρ, αλλά κατά πασά πιθανότητα και το νέο ROG Phone θα διαθέτει κάτι παρόμοιο.

Πάντως, η ASUS δεν μοιράστηκε το αποτέλεσμα της single-core δοκιμής και μάλλον όχι τυχαία. Ο συγκεκριμένος τομέας είναι το πραγματικό πλεονέκτημα των επεξεργαστών της Apple και κατά πάσα πιθανότητα τα iPhone 15 Pro δεν έχασαν εκεί την πρωτιά.

Ακολουθεί η teaser εικόνα που ανάρτησε η ASUS.