H Apple άρχισε να στέλνει αποζημιώσεις στους χρήστες iPhone για το σκάνδαλο 'Batterygate'

Από τον διακανονισμό ύψους $500 εκατομμυρίων που θα πρέπει να πληρώσει
07 Ιανουαρίου 2024 16:33
H Apple άρχισε να στέλνει αποζημιώσεις στους χρήστες iPhone για το σκάνδαλο 'Batterygate'

Μπορεί η Apple να συμφώνησε σε διακανονισμό ύψους $500 εκατομμυρίων δολαρίων για το σκάνδαλο της υπόθεσης "Batterygate" τον Μάρτιο του 2020, όμως άρχισε τις πληρωμές τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με ρεπορτάζ του MacRumors.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την αγωγή κατά της Apple για το διαβόητο σκάνδαλο του "Batterygate", στο οποίο ο τεχνολογικός κολοσσός του Κουπερτίνο κατηγορήθηκε ότι μείωνε επιτηδευμένα τις επιδώσεις των iPhone όσο γερνούσαν οι μπαταρίες τους. Τότε, η Apple ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το συμβάν, χαμήλωσε τις τιμές του service αντικατάστασης της μπαταρία, έδωσε την επιλογή στους χρήστες να απενεργοποιήσουν το throttling της μπαταρίας, το οποίο αποσκοπούσε στο να διατηρηθεί η διάρκεια ζωής της, ενώ μέσω του iOS πρόσθεσε χαρακτηριστικά για να μειώσει το αντίκτυπο της εξάντλησης της μπαταρίας με τον καιρό. 

Σύμφωνα με το MacRumors, άρχισαν οι πρώτες πληρωμές στους χρήστες που υπέγραψαν την αγωγή κατά της Apple, οι οποίοι έλαβαν την πρώτη δόση της αποζημίωσης ύψους $92.17 δολαρίων. Όσοι ήθελαν να συμμετέχουν στη μαζική αγωγή έπρεπε να καταθέσουν τα στοιχεία τους μέχρι τις 6 Οκτωβρίου του 2020, εφόσον ήταν κάτοχοι ενός εκ των iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, ή iPhone SE

Ένας από αυτούς, ονόματι Michael Burkhart μοιράστηκε στα social media το γεγονός πως έλαβε έξι δόσεις των $92.17 συνολικής αξίας 553,02 δολαρίων.