Μπορείτε να στείλετε το όνομά σας στο φεγγάρι με το νέο πρόγραμμα της NASA!

Φυσικά εντελώς δωρεάν
05 Ιανουαρίου 2024 09:06
Μπορείτε να στείλετε το όνομά σας στο φεγγάρι με το νέο πρόγραμμα της NASA!

Η NASA μόλις ανακοίνωσε ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους παγκοσμίως να στείλουν εντελώς δωρεάν το όνομά τους στο φεγγάρι, στο πλαίσιο του "Send Your Name with VIPER" προγράμματος.

Η πρωτοβουλία αυτή ευθυγραμμίζεται με τον στόχο της NASA να καταστήσει τη διαστημική εξερεύνηση ένα κοινό ανθρώπινο ταξίδι, εμπλέκοντας το κοινό στις ιστορικές αποστολές της. Η προθεσμία για την υποβολή ονομάτων λήγει στις 15 Μαρτίου, μετά την παρέλευση της οποίας τα ονόματα θα επισυναφθούν στο VIPER ρόβερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η όλη διαδικασία είναι αρκετά απλή, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να υποβάλει το όνομά του και ένα pin μέσα από την φόρμα που έχει ετοιμάσει η NASA στην ειδική ιστοσελίδα της. Μάλιστα, όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν και ένα μοναδικό ψηφιακό αναμνηστικό: μια εξατομικευμένη κάρτα επιβίβασης στην αποστολή VIPER.

Μπορείτε να βρείτε την ειδική σελίδα της NASA πατώντας εδώ.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το VIPER ή αλλιώς το Volatiles Investigating Polar Exploration Rover, είναι ένα όχημα που θα εξερευνήσει το Νότιο Πόλο της Σελήνης, προωθώντας σημαντικά την κατανόηση του σεληνιακού νερού και του περιβάλλοντος του φυσικού δορυφόρου της Γης.

Η μεταφορά του VIPER έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2024. Το όχημα θα ταξιδέψει στη Σελήνη χάρη στην αποστολή Griffin Mission One της Astrobotic Technologies, η οποία θα εκτοξευθεί από τον διαστημικό σταθμό Cape Canaveral στη Φλόριντα. Το VIPER θα λειτουργήσει για περίπου 100 ημέρες, υπομένοντας ακραίες θερμοκρασίες και δύσκολες συνθήκες, ενώ θα διερευνά τον σεληνιακό πάγο και τους πόρους της Σελήνης. Η αποστολή αυτή αποτελεί βασική συνιστώσα του προγράμματος Artemis, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία μιας σταθερής παρουσίας στη Σελήνη, για την προετοιμασία μελλοντικών αποστολών στον Άρη.

Tags: