Μετά από 30 χρόνια αλλάζουν όλα τα Windows πληκτρολόγια – Θα πρέπει να έχουν αυτό το κουμπί

Η Microsoft συνεχίζει να προωθεί με κάθε τρόπο την AI της
04 Ιανουαρίου 2024 11:09
Μετά από 30 χρόνια αλλάζουν όλα τα Windows πληκτρολόγια – Θα πρέπει να έχουν αυτό το κουμπί

Την πιο αξιοσημείωτη αλλαγή στα πληκτρολόγια των Windows υπολογιστών εδώ και 30 χρόνια ανακοίνωσε μόλις η Microsoft. Συγκεκριμένα, οι νέοι Windows 11 υπολογιστές που θα κυκλοφορούν από εδώ και στο εξής, από laptops τρίτων συνεργατών μέχρι τα Surface της ίδιας της Microsoft, θα φέρουν ένα ειδικό Copilot κουμπί. Το νέο αυτό κουμπί θα βρίσκεται σε όλα τα καινούργια πληκτρολόγια δίπλα από το δεξί Alt κουμπί.

Προφανώς, το πάτημα του κουμπιού θα ανοίγει την Copilot λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης των Windows που έχει τύπου ChatGPT χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί πως στις χώρες που το Copilot δεν είναι διαθέσιμο ακόμη, το συγκεκριμένο κουμπί αντιθέτως θα ανοίγει την αναζήτηση των Windows.

Για την ώρα η Microsoft δεν αποκάλυψε ποιες εταιρίες θα προσθέσουν το Copilot κουμπί στα προϊόντα τους, τονίζοντας πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην CES την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, δεν έγινε απολύτως ξεκάθαρο αν η αλλαγή θα αφορά και τα πληκτρολόγια που πωλούνται αυτόνομα για τους σταθερούς υπολογιστές, αλλά κατά πάσα πιθανότητα μάλλον αυτό θα ισχύει.

Μιλώντας σχετικά στο επίσημο blog της εταιρίας, ο Yusuf Mehdi τονίζει:

Η εισαγωγή του Copilot πλήκτρου σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική αλλαγή στο πληκτρολόγιο των Windows PCs εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες. Πιστεύουμε ότι θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να συμμετέχουν πιο εύκολα στο μετασχηματισμό της τεχνητής νοημοσύνης. Το Copilot πλήκτρο έρχεται να σταθεί δίπλα στο Windows πλήκτρο ως βασικό μέρος του πληκτρολογίου ενός PC και όταν πατηθεί, θα ενεργοποιεί την Copilot εμπειρία στα Windows, ώστε να είναι εύκολη η χρήση της στην καθημερινότητά σας.

Σχεδόν 30 χρόνια πριν, εισαγάγαμε το Windows πλήκτρο στο πληκτρολόγιο που επέτρεψε σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αλληλεπιδρούν με τα Windows. Το βλέπουμε ως μια ακόμη μετασχηματιστική στιγμή στο ταξίδι μας με τα Windows, όπου το Copilot θα αποτελέσει το σημείο εισόδου στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης στον υπολογιστή.