Αυτό είναι το πιο ανθεκτικό smartphone του 2023

Σύμφωνα με YouTuber που ειδικεύεται σε τεστ αντοχής
02 Ιανουαρίου 2024 10:53
Αυτό είναι το πιο ανθεκτικό smartphone του 2023

Τα δικά του Smartphone Durability Awards 2023 έδωσε ο γνωστός YouTuber και tech reviewer JerryRigEverything, ο οποίος έχει γίνει γνωστός για τις δοκιμές αντοχής που πραγματοποιεί σχεδόν σε κάθε νέο μοντέλο. Συγκεκριμένα, το βίντεό του, που αναρτήθηκε λίγο πριν τέλος του έτους, ανέδειξε τα καλύτερα και τα χειρότερα smartphones σε διάφορες κατηγορίες με βάση την ανθεκτικότητά τους και τις δυνατότητες επισκευής τους, με αρκετά μάλιστα απροσδόκητα αποτελέσματα.

Ξεκινώντας με τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, οι συσκευές της Apple κατέκτησαν την πρώτη θέση όσον αφορά την αισθητική των εσωτερικών τους εξαρτημάτων. Σε μια αναπάντεχη ανατροπή, το Pixel 7a της Google κρίθηκε ως η πιο ανθεκτική συσκευή του 2023, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές του. Το Pixel 7a οφείλει τον χαρακτηρισμό ως ‘το πιο ανθεκτικό smarthphone του 2023’, κυρίως στο υλικό που χρησιμοποιείται για την πίσω όψη του που είναι πολυανθρακικό.

Όσον αφορά την επισκευασιμότητα, το Fairphone 5 αναδείχθηκε νικητής. Ο σχεδιασμός αυτής της συσκευής επιτρέπει την εύκολη αντικατάσταση εξαρτημάτων μόνο με ένα κατσαβίδι και μάλιστα τα εξαρτήματα αυτά είναι εύκολα προσβάσιμα απευθείας από τον κατασκευαστή. Αυτή η προσέγγιση εξαλείφει την ανάγκη προμήθειας ανταλλακτικών από διαδικτυακούς λιανοπωλητές όπως το AliExpress. Το Fairphone 5 προσφέρει επίσης μια καθησυχαστική εγγύηση 5 ετών. Το Pixel 8 Pro ξεχώρισε στη συνέχεια ως το δεύτερο πιο φιλικό προς την επισκευή τηλέφωνο, αν και το εγχείρημα απαιτεί πρόσθετα εργαλεία, όπως πιστόλι θερμότητας.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, το ROG Phone 7 Ultimate της ASUS ονομάστηκε το smartphone που είναι το δυσκολότερο απ’ όλα του 2023 να επισκευαστεί, ξεπερνώντας ακόμη και τις συσκευές της Apple. Ο πολύπλοκος σχεδιασμός του, με τις πολλαπλές πλακέτες, τη διπλή μπαταρία και τη πληθώρα καλωδίων, βιδών και σημείων με κόλλα, το καθιστά εφιάλτη για επισκευές από τρίτους. Ωστόσο, αυτή η πολυπλοκότητα του χάρισε επίσης τον τίτλο του πιο καινοτόμου smartphone του 2023. Μεταξύ άλλων, η συσκευή διαθέτει ένα μοναδικό μηχανοκίνητο μηχανισμό που αποκαλύπτει μια χάλκινη ψύκτρα για την απαγωγή της θερμότητας.

Φυσικά, το βίντεο κάλυψε ακόμη περισσότερες κατηγορίες, περιλαμβάνοντας πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τους καταναλωτές. Μπορείτε να το δείτε μέσα από τον player που ακολουθεί.