Ο φυλακισμένος πρώην Πρωθυπουργός του Πακιστάν έστειλε μήνυμα μέσω AI

Ένα νέο είδος προεκλογικής καμπάνιας
19 Δεκεμβρίου 2023 10:01
Ο φυλακισμένος πρώην Πρωθυπουργός του Πακιστάν έστειλε μήνυμα μέσω AI

Ο πρώην Πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan, βρίσκεται στη φυλακή από τον Αύγουστο για διαφθορά, αλλά αυτό δε φαίνεται να τον σταματά από το να εκτελέσει την προεκλογική του καμπάνια. Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών, στο οποίο ο Khan χρησιμοποίησε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την κλωνοποίηση της φωνής του, ενώ υπάρχει υποσημείωση πως “η AI φωνή του Imran Khan βασίζεται στις σημειώσεις του”.

Όπως αναφέρει ο Guardian, o Khan έστειλε ένα σύντομο κείμενο στο κόμμα του, το PTI, το οποίο ανέθεσε σε νομικούς συμβούλους να το επεξεργαστούν για να αντιπροσωπεύει καλύτερα το ρητορικό στυλ του πολιτικού. Το τελικό κείμενο ενσωματώθηκε σε ήχο από την AI εταιρία ElevenLabs.

Ήταν η μόνη επιλογή για μας, όταν ο Imran Khan δεν είναι εδώ για να παραστεί σε μία προεκλογική συγκέντρωση. Το κάναμε για να ξεπεράσουμε την καταπίεση.

Η social media ομάδα του Khan χρησιμοποίησε πλάνα από παλαιότερες συγκεντρώσεις του Khan και τη συνθετική φωνή της ElevenLabs για να κλωνοποιήσει τη φωνή του πολιτικού. Έπειτα πραγματοποιήθηκε μία πεντάωρη εικονική συγκέντρωση η οποία συγκέντρωσε πάνω από 500.000 views στο YouTube και έγινε stream σε άλλες social media πλατφόρμες.

Για να αποτρέψει το κοινό από το να παρακολουθήσει την εικονική συγκέντρωση, η κυβέρνηση του Πακιστάν έκλεισε την Κυριακή την πρόσβαση σε Facebook, Instagram, X και YouTube.