Άλλαξε μετά από 18 χρόνια το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube

Μάλλον ως έμμεση κριτική
17 Δεκεμβρίου 2023 12:34
Άλλαξε μετά από 18 χρόνια το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube

Ναι, καλά διαβάσατε. Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, το εμβληματικό πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ YouTube, με τίτλο "Me at the Zoo", υπέστη μια σημαντική αλλαγή. Συγκεκριμένα, το thumbnail του βίντεο, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες που συνδέονται με τις πρώτες ημέρες του YouTube, άλλαξε.

Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για το YouTube, καθώς το "Me at the Zoo" δεν είναι απλώς το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στην πλατφόρμα, αλλά και ένα σύμβολο της απλότητας και του πειραματικού χαρακτήρα του πρώιμου περιεχομένου του YouTube, της 'Broadcast Yourself' εποχής. Το αρχικό thumbnail, ήταν ένα απλό καρέ από το βίντεο, το οποίο συνόδευε για σχεδόν δύο δεκαετίες. Αποτελούσε σίγουρα ένα οικείο θέαμα για πολλούς που παρακολούθησαν την ανάπτυξη της πλατφόρμας από τα «παιδικά» της χρόνια.

Αναμενόμενα, η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει συζητήσεις στην κοινότητα του YouTube. Δυστυχώς, δε γνωρίζουμε επίσημα το λόγο που ο συνιδρυτής του YouTube, Jawed Karim, πήρε αυτή την απόφαση. Ωστόσο, πολλοί χρήστες πρότειναν ότι ο Karim χρησιμοποίησε αυτόν τον διακριτικό τρόπο για να ασκήσει κριτική στην τρέχουσα κατάσταση του YouTube, αφού πέρα από το thumbnail, άλλαξε και την περιγραφή του βίντεο που πλέον γράφει:

«Noob vs Pro vs Hacker at the zoo AKA I Spent/Survived 1 Day Trapped At The Zoo AKA $1 AI Elephant vs $1,000,000 AI Elephant AKA Last To Leave Zoo Wins! AKA Never Do This At The Zoo (WHAT HAPPENS NEXT WILL SHOCK YOU)»

Για την ιστορία, ο Karim είναι ένας Αμερικανός μηχανικός λογισμικού και επιχειρηματίας που δούλευε στο PayPal, όταν μαζί με τους συναδέλφους του Steve Chen και Chad Hurley αποφάσισαν να ιδρύσουν το YouTube τον Φεβρουάριο του 2005. Λίγο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2006, η Google ανακοίνωσε πως εξαγόρασε την πλατφόρμα για 1.65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το "Me at the Zoo" μετρά πλέον σχεδόν 300 εκατομμύρια προβολές. Ακόμη και με το νέο thumbnail του, το εν λόγω βίντεο, με τον συνιδρυτή του YouTube, Jawed Karim, στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, παραμένει ένα κομμάτι της ιστορίας του διαδικτύου.

Tags: