Μάθαμε πότε θα έρθει στην Ευρώπη το OnePlus 12

Επίσημη επιβεβαίωση
15 Δεκεμβρίου 2023 23:24
Μάθαμε πότε θα έρθει στην Ευρώπη το OnePlus 12

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το OnePlus 12 αναμένεται να κυκλοφορήσει πρώτα για την Κίνα, με τιμή που θα ξεκινά από τα 4,299 yuan (περίπου €559) για το βασικό μοντέλο. Δυστυχώς, όμως, δεν υπήρχαν καθόλου πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της εταιρίας για άφιξή του στον υπόλοιπο πλανήτη και προφανώς και στην Ελλάδα.

Αυτό ήρθε να αλλάξει τώρα, αφού η OnePlus ανακοίνωσε επιτέλους πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο ντεμπούτο. Και επίσημα, τα OnePlus 12 και OnePlus 12R αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα παγκοσμίως στις 23 Ιανουαρίου, δηλαδή σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Οι τιμές των συσκευών για την Ελλάδα, αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά γενικότερα, δεν έγιναν ακόμη γνωστές.

Ακολουθεί το βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, όλες οι τεχνικές προδιαγραφές του OnePlus 12 είχαν αποκαλυφθεί πρόσφατα και ορισμένες από αυτές μάλιστα εντυπωσιάζουν.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το νέο flagship της κινεζικής εταιρίας θα είναι ένα από τα πρώτα smartphones που θα χρησιμοποιεί το Snapdragon 8 Gen 3, το ολοκαίνουργιο, πανίσχυρο System-on-Chip της Qualcomm για το 2024. Αυτό σημαίνει πως η συσκευή θα είναι εξοπλισμένη με τον Arm Cortex X4 CPU, με 1:5:2 διάταξη πυρήνων στα 4 nm. Αυτό μεταφράζεται σε έναν βασικό X4 πυρήνα, πέντε μεσαίας τάξης A720 πυρήνες και δύο πιο ενεργειακά αποδοτικούς A530 πυρήνες για background διεργασίες.

Το System-on-Chip της Qualcomm θα συνοδεύεται από 24GB μνήμης RAM στο μοντέλο με 1TB αποθηκευτικό χώρο. Πρόκειται για μια από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές της συσκευής, αφού ελάχιστα smartphones εκεί έξω προσφέρουν αυτή την τεράστια χωρητικότητα που ακόμη και πολλοί σταθεροί υπολογιστές δεν πιάνουν. Βέβαια, στο βασικό μοντέλο με τον αποθηκευτικό χώρο των 256GB, η RAM θα ανέρχεται σε 12GB.

Η δεύτερη πιο εντυπωσιακή πτυχή του OnePlus 12 είναι η μπαταρία του. Μετά από αρκετά χρόνια με τις ναυαρχίδες κολλημένες στα 5000 mAh, η OnePlus έρχεται επιτέλους να ανεβάσει τον πήχη, εξοπλίζοντας τη συσκευή της με μπαταριά των 5400 mAh. Ως συνήθως η OnePlus χρησιμοποιεί δικό της ειδικό φορτιστή, ο οποίος μπορεί να τροφοδοτήσει το OnePlus 12 με 100W για γρήγορη ενσύρματη φόρτιση, ενώ η ασύρματη φόρτιση μπορεί να γίνει με έως και 50W.

Στα της οθόνης, έχουμε ένα OLED panel των 6.82 ιντσών, με 3168×1440 ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Η μέγιστη φωτεινότητά του αγγίζει τα εντυπωσιακά 4,500 nits.

Στα των καμερών, χρησιμοποιείται ένας 1/1.4 ιντσών αισθητήρας Sony LYT-808 των 50MP για την κεντρική κάμερα. Παράλληλα, υπάρχει μια 64 MP 3x optical zoom telephoto και μια 48 MP wide-angle. Στο μπροστά μέρος η selfie κάμερα είναι των 32MP. Αξίζει να σημειωθεί πως το πίσω μέρος έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει σα να έχει 4 κάμερες, αλλά στην πραγματικότητα η τέταρτη εγκοπή φιλοξενεί κάποιους άλλους αισθητήρες. Συνολικά, ο εξαιρετικός σχεδιασμός θυμίζει πολύ το προηγούμενο μοντέλο, το OnePlus 11.

Tags: