Σοβαρό θέμα στο Google Drive: Χάθηκαν αρχεία μηνών!

Το ψάχνει η Google
28 Νοεμβρίου 2023 12:42
Σοβαρό θέμα στο Google Drive: Χάθηκαν αρχεία μηνών!

Οι μηχανικοί της Google διερευνούν ενεργά αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που επηρεάζει αρκετούς χρήστες του Google Drive. Ειδικότερα, το θέμα αφορά την προαιρετική εφαρμογή Google Drive for Desktop, με τους χρήστες να αναφέρουν πως ξαφνικά εξαφανίστηκαν τα προσωπικά αρχεία που είχαν θεωρητικά αποθηκευμένα στο cloud!

Το πρόβλημα, το οποίο αναγνώρισε και επίσημα η Google έγινε γνωστό μέσα από μια συζήτηση της κοινότητας, φαίνεται να είναι ότι οι desktop εφαρμογές και ειδικότερα οι εκδόσεις από 84.0.0.0 έως 84.0.4.0 δεν έκαναν στην πραγματικότητα συγχρονισμό των αρχείων στο cloud! Το ζήτημα αυτό έχει επηρεάσει ένα "περιορισμένο υποσύνολο" χρηστών, οδηγώντας στην απώλεια δεδομένων ολόκληρων μηνών.

Η σοβαρότητα της κατάστασης επισημάνθηκε από έναν χρήστη, ο οποίος, όταν έχασε όλα τα δεδομένα του στο Google Drive που χρονολογούνται από τον Μάιο, αναζήτησε βοήθεια στην ειδική σελίδα υποστήριξης της κοινότητας της Google. Παρά τις προσπάθειες της ομάδας υποστήριξης της Google να καθοδηγήσει αυτόν και άλλους χρήστες να εκτελέσουν διαδικασίες ανάκτησης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς του φακέλου DriveFS, ελάχιστοι τα κατάφεραν. Από τότε οι αναφορές όλο και πληθαίνουν, με σχεδόν 200 χρήστες να έχουν αντιμετωπίσει πλέον το ίδιο πρόβλημα σύμφωνα με τα λεγόμενά τους στη συγκεκριμένη συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα μέλος της ομάδας του Google Drive, συμβούλευσε τους χρήστες να μην προβούν σε ορισμένες ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση. Συγκεκριμένα, τους προειδοποίησε να μην χρησιμοποιούν την επιλογή "αποσύνδεση λογαριασμού" εντός του Google Drive for Desktop, ούτε να διαγράφουν ή να μετακινούν το φάκελο δεδομένων της εφαρμογής. Για τους χρήστες των Windows, ο φάκελος αυτός βρίσκεται στη διεύθυνση "%USERPROFILE%AppDataLocalGoogleDriveFS", ενώ για τους χρήστες του macOS βρίσκεται στη διεύθυνση "~/Library/Application Support/Google/DriveFS". Επιπλέον, η εταιρία προτείνει σε όλους τους χρήστες μέχρι να βρεθεί λύση να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο ασφαλείας του φακέλου της εφαρμογής για προληπτικούς λόγους.