Η Christine Lagarde παραδέχτηκε πως ο γιος της έχασε πολλά κρυπτονομίσματα

Η δήλωσης της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
27 Νοεμβρίου 2023 10:11
Η Christine Lagarde παραδέχτηκε πως ο γιος της έχασε πολλά κρυπτονομίσματα

Η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, παραδέχτηκε πως ο γιος της έχασε “σχεδόν όλες” τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα παρά τις προειδοποιήσεις της. Η Lagarde είναι από την αρχή πολέμιος των κρυπτονομισμάτων, αποκαλώντας τα "άχρηστα" ή "ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν εγκληματίες για παράνομες δραστηριότητες".

Με αγνόησε παντελώς, το οποίο είναι φυσικά δικαίωμά του. Και έχασε σχεδόν όλα τα χρήματα τα οποία είχε επενδύσει. Δεν τα έχασε όλα, έχασε περίπου το 60%. Έτσι, όταν ξαναμιλήσαμε για αυτό, παραδέχτηκε διστακτικά πως είχα δίκιο.

Η Lagarde δεν είπε σε ποιον από τους δύο 30χρονους γιους της αναφερόταν. Κάλεσε όμως για παγκόσμιο έλεγχο των crypto για να προστατευθούν οι καταναλωτές οι οποίοι δε γνωρίζουν τον κίνδυνο, ενώ τόνισε πως πρέπει να κλείσει η τρύπα που χρησιμοποιείται για να χρηματοδοτούνται τρομοκράτες και επιτρέπει στους εγκληματίες να ξεπλένουν χρήμα.

Η ανησυχία πως τα κρυπτονομίσματα μπορούν να αντικαταστήσουν τα κρατικά χρήματα ήταν ένας από τους λόγους που η ΕΚΤ προχώρησε στη δημιουργία του δικού της project ψηφιακού ευρώ, αλλά η τράπεζα είναι ακόμα χρόνια μακριά από την έκδοση ενός ψηφιακού νομίσματος.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε, έχω πολύ κακή άποψη για τα crypto. Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επενδύσουν τα χρήματά τους όπου θέλουν, είναι ελεύθεροι να ρισκάρουν, αλλά δεν πρέπει να νιώθουν ελεύθεροι να συμμετέχουν σε εμπόριο και επιχειρήσεις που τελούν υπό κυρώσεις.