Η AI της Google άρχισε να βλέπει YouTube

Και μπορεί να σας βοηθήσει με διάφορους τρόπους
23 Νοεμβρίου 2023 13:44
Η AI της Google άρχισε να βλέπει YouTube

Πριν μερικούς μήνες η Google είχε εμπλουτίσει το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της, το Bard, με διάφορα extensions, συνδέοντάς το με προϊόντα και υπηρεσίες της, όπως το YouTube. Πλέον το YouTube extension αναβαθμίστηκε, δίνοντας κατά κάποιον τρόπο τη δυνατότητα στην AI να βλέπει YouTube!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Bard μπορεί να κατανοεί πλέον τα περιεχόμενα των βίντεο του YouTube. Η εξέλιξη αυτή, που ανακοινώθηκε χθες, σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα στις δυνατότητές του, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν μαζί του ακόμη και λεπτομερείς συζητήσεις σχετικά με το περιεχόμενο κάποιου βίντεο. Για παράδειγμα, κατά την αναζήτηση μιας συνταγής, οι χρήστες μπορούν να βάλουν το Bard να δει πολλά σχετικά βίντεο και να τους ενημερώσει ποια έχουν συγκεκριμένα συστατικά, όπως για παράδειγμα έναν συγκεκριμένο αριθμό από αυγά. Φυσικά, οι χρήστες μπορούν να κάνουν συζητήσεις και για άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα να ζητήσουν περισσότερες εξηγήσεις για κάποιο επιστημονικό βίντεο.

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η μόνη AI λειτουργία που δοκιμάζει η Google και η οποία σχετίζεται με βίντεο. Συγκεκριμένα, το YouTube διεξάγει ένα ξεχωριστό πείραμα για τους συνδρομητές του Premium, προσθέτοντας ένα chatbot απευθείας στην πλατφόρμα. Αυτό το πείραμα επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν ερωτήσεις σχετικά με τα βίντεο, με το chatbot να είναι σε θέση να συνοψίζει το περιεχόμενο, να προτείνει σχετικά βίντεο και να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για διάφορα θέματα. Το chatbot χρησιμοποιεί πληροφορίες τόσο από το ίδιο το βίντεο όσο και από το ευρύτερο διαδίκτυο για να παρέχει ολοκληρωμένες απαντήσεις.