Οι νέες action κάμερες της Insta360 έχουν 8K βίντεο, ΑΙ και περιστρεφόμενες οθόνες

Μπορεί να είναι και “GoPro killer“;
22 Νοεμβρίου 2023 21:31
Οι νέες action κάμερες της Insta360 έχουν 8K βίντεο, ΑΙ και περιστρεφόμενες οθόνες

Η Insta360 έχει εισέλθει δυναμικά στον κόσμο των καμερών και των gimbals, κάνοντας τον ανταγωνισμό να νιώσει την ανάσα της. Μόνο που με τις νέες action κάμερες που ανακοίνωσε θέλει να νιώσουν την ανάσα της πιο καυτή από ποτέ. 

Ο λόγος για την Insta360 Ace Pro και το μικρότερο αδερφάκι της, την Insta 360 Ace, οι οποίες προσφέρουν πανίσχυρα χαρακτηριστικά όπως 8Κ βίντεο (για το Pro μοντέλο μόνο), περιστρεφόμενες οθόνες και προηγμένα ΑΙ χαρακτηριστικά. 

Η εταιρία την προτάσσει ως την εξυπνότερη action κάμερα που υπάρχει με σκοπό να αρπάξει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας της αγοράς αυτής από την GoPro, η οποία είναι συνώνυμη με τις action κάμερες. 

Η Ace Pro έχει πανίσχυρα χαρακτηριστικά όπως μία άνετη 2.4 ιντσών touchscreen οθόνη για να βλέπετε τι τραβάτε, αισθητήρα 1/1.3 ιντσών, ειδικό 5nm AI Chip και φακό SUMMARIT δια χειρός Leica, με την οποία η Insta360 ανέπτυξε συνεργατικά. 

Μπορεί να προσφέρει 48megapixel φωτογραφίες, 8Κ/24fps καταγραφή βίντεο αλλά και 4Κ στα 120fps για απίστευτα "κρύσταλλο" slow motion βίντεο, ενώ η PureVideo τεχνολογία μπορεί να καταγράψει ικανότατα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, η fast charging λειτουργιά της μπορεί να την φορτίσει στο 80% της μέσα σε 22 λεπτά και σε 46 λεπτά στο 100%. 

Χάρις το Active HDR Video χαρακτηριστικό μπορεί αυτόματα να αντιλαμβάνεται τις συνθήκες φωτισμού και να ρυθμίζει την εικόνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ωστόσο τόσο το Active HDR και τα AI χαρακτηριστικά δεν είναι διαθέσιμα στις αναλύσεις 4Κ/60, 4Κ/120 και 8Κ/24 fps. 

Μεγάλο ατού τους είναι τα AI στοιχεία και εφέ επεξεργασίας που φέρουν, όπως το AI Warp, το οποίο προσθέτει δυναμικά εφέ στο υλικό που έχετε τραβήξει. Το AI selfie stick Eraser μπορεί να σβήνει αποτελεσματικά το selfie stick στο υλικό σας, κάνοντάς το αόρατο. 

Με το AI Highlights Assistant μπορείτε να βρίσκεται τα καλύτερα σημεία των πλάνων σας σε πραγματικό χρόνο και να κάνετε ένα απλό edit εντός της κάμερας. Τέλος, με το ειδικό συνοδευτικό Insta360 mobile app θα βρείτε έτοιμο το μονταρισμένο κλιπάκι στο κινητό σας. Η εταιρία υπόσχεται να προσθέσει περισσότερα ΑΙ εφέ εντός του 2024 στην εφαρμογή της. 

Η Insta360 Ace Pro είναι ήδη διαθέσιμη στην τιμή $450 για το standard bundle που περιλαμβάνει μια απλή βάση και μια flexible με κολλητική επιφάνεια. 

Η απλή Insta360 Ace είναι φθηνότερη στα $380 με τα ίδια αξεσουάρ στο κουτί, αλλά με μικρότερo αισθητήρα 1.5", καταγραφή βίντεο έως 6Κ/30fps, χωρίς fast charging και τα καλούδια της Leica.