Ψάχνετε νέο wallpaper; Αυτές οι high-res εικόνες του Starship είναι για τους λάτρεις του διαστήματος!

Από την πρόσφατη δοκιμαστική πτήση
21 Νοεμβρίου 2023 20:57
Ψάχνετε νέο wallpaper; Αυτές οι high-res εικόνες του Starship είναι για τους λάτρεις του διαστήματος!

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δοκιμαστική πτήση του Starship της SpaceX. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαστημικό σκάφος που έχει φτιάξει ποτέ η ανθρωπότητα και το οποίο προορίζεται ως το μεταφορικό μέσο που κάποια μέρα θα πάει τον άνθρωπο στη Σελήνη και στον Άρη.

Παρόλο που περίπου στα 8 λεπτά μετά την εκτόξευση, χάθηκε η επαφή με το Starship και στο livestream φάνηκε μία αχνή έκρηξη, η αποστολή θεωρήθηκε επιτυχημένη τόσο από την SpaceX όσο και από την NASA, αφού επιτεύχθηκαν πολλά σημαντικά ορόσημα.

Αυτά τα 8 λεπτά, λοιπόν, ήταν αρκετά για να μας χαρίσουν μερικές πραγματικά μαγευτικές εικόνες, από μια πτήση που θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας. Μέσα στις τελευταίες ώρες, η ίδια η SpaceX μοιράστηκε μερικές πανέμορφες φωτογραφίες από τη πτήση που είναι δίχως υπερβολή ιδανικές για wallpaper, αν είστε fans του διαστήματος.

Είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια περισσεύουν, οπότε σας αφήνουμε να απολαύσετε το φωτογραφικό υλικό.

Υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες ιδανικές για wallpaper από τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση του Starship:

Για την ιστορία, στη δοκιμή αυτή η SpaceX προσπάθησε για πρώτη φορά μία τεχνική διαχωρισμού που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι εδώ και χρόνια. Το διαχωρισμό του Super Heavy με το Starship που ονομάζεται “hot staging”. Σε αυτήν, οι κινητήρες του Starship ενεργοποιήθηκαν πριν αποκολληθεί από τον πύραυλο για να αυξηθεί η συνολική ισχύς και τη στιγμή που εξερράγη ο Super Heavy, το Starship βρισκόταν ήδη αρκετά μακριά.

Ακολουθούν οι σχετικές δημοσιεύσεις της Space X με ακόμη περισσότερο φωτογραφικό υλικό: