Γκάφα της ASUS: Έκανε ορθογραφικό λάθος σε συλλεκτική μητρική!

Και πλέον ζήτησε συγνώμη
16 Νοεμβρίου 2023 11:07
Γκάφα της ASUS: Έκανε ορθογραφικό λάθος σε συλλεκτική μητρική!

Πρόσφατα η ASUS αποφάσισε να τιμήσει ένα από τα σπουδαιότερα anime όλων των εποχών, κυκλοφορώντας την ROG Maximus Z790 Hero EVA-02 Edition, μια μητρική στα χρώματα του Neon Genesis Evangelion. Ωστόσο, παρά τις καλές προθέσεις, το προϊόν έγινε πρώτο θέμα συζήτησης όχι τον λόγο που θα ήθελε η εταιρία.

Συγκεκριμένα, όπως έσπευσαν να επισημάνουν τα πρώτα unboxing βίντεο, η μητρική έχει ορθογραφικό λάθος στο όνομα του anime! Συγκεκριμένα, στο κάλυμμα που βρίσκεται πάνω από τις I/O θύρες, καλύπτοντας μέρος του συστήματος ψύξης, η μητρική γράφει 'Evangenlion' αντί για 'Evangelion'. Είναι ένα από τα πιο εμφανή σημεία της μητρικής, δίπλα στο κεντρικό εικαστικό της.

Γενικά ορθογραφικά λάθη έχουν συμβεί πολλές φορές σε συσκευασίες, αλλά πάνω στα ίδια τα προϊόντα τόσο γνωστών και premium brands είναι σίγουρα σπάνιο θέαμα. Θεωρητικά, τέτοια προϊόντα περνάνε από τα μάτια ολοκλήρων ομάδων, από τους σχεδιαστές της μητρικής μέχρι το anime στούντιο, που θα έπρεπε να επιθεωρήσουν και να εγκρίνουν το προϊόν σε πολλαπλά στάδια. Το ορθογραφικό παρόλα αυτά πέρασε απαρατήρητο και βρέθηκε ακόμα και στις εικόνες της μητρικής πλακέτας στην ιστοσελίδα της ASUS!

Μόλις το θέμα έγινε γνωστό και άρχισε να συζητιέται στα social media, η ASUS αναγνώρισε τη γκάφα της, ζητώντας συγνώμη από τους κατόχους. Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει την εγγύηση των εν λόγω μητρικών κατά ένα χρόνο, προσφέροντας ανταλλακτικά που θα καλύπτουν το λάθος για όσους τα επιθυμούν. Για την ώρα δεν ξέρουμε τι ακριβώς ανταλλακτικά θα είναι αυτά.

Το ορθογραφικό λάθος στην Neon Genesis Evangelion μητρική της ASUS: