Χιλιάδες χρήστες YouTube απεγκαθιστούν τα ad blockers τους

Μετά την προειδοποίηση του YouTube
06 Νοεμβρίου 2023 09:30
Χιλιάδες χρήστες YouTube απεγκαθιστούν τα ad blockers τους

Το YouTube σκληραίνει τη στάση του απέναντι στα ad blockers και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά. Ήδη, οι ad blocking εταιρίες αναφέρουν χιλιάδες χρηστών οι οποίοι απεγκαθιστούν τα προγράμματά τους, αφού το YouTube άρχισε να εμφανίζει μηνύματα προειδοποίησης σε άτομα που έχουν τα ad blockers ενεργοποιημένα.

Η AdGuard ανέφερε πως πάνω από 11.000 χρήστες έχουν αφαιρέσει την επέκταση του Chrome από τις 9 Οκτωβρίου, ενώ ο αριθμός έφτασε τους 52.000 στις 18 Οκτωβρίου.

Η Ghostery ανέφερε πως σε μία έρευνα που πραγματοποίησε για το λόγο που οι χρήστες απεγκατέστησαν το λογισμικό της, το 90% ανέφερε το γεγονός πως δε λειτουργεί στο YouTube. Ωστόσο σημείωσε πως επειδή ο περιορισμός αφορά την πρόσβαση στο website μέσω Chrome σε laptops και desktops, παρατήρησε αύξηση της εγκατάστασης του Edge browser της Microsoft της τάξης του 30% τον Οκτώβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο.

Οι διαφημίσεις του YouTube προσφέρουν ολοένα και αυξανόμενα έσοδα στην Google. Από την αρχή του έτους μέχρι το Σεπτέμβριο, η εταιρία πούλησε διαφημίσεις αξίας $22 δισεκατομμυρίων στην πλατφόρμα, ενώ νωρίτερα μέσα στη χρονιά αύξησε και την τιμή του YouTube Premium.