Αύριο θα κυκλοφορήσει η AI του Elon Musk

Η πρώτη που ετοιμάζει η νέα του εταιρία
03 Νοεμβρίου 2023 21:53
Αύριο θα κυκλοφορήσει η AI του Elon Musk

Νωρίτερα φέτος και πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο, ο Elon Musk είχε ανακοινώσει την ίδρυση μιας νέας εταιρίας, με στόχο να κατανοήσει το σύμπαν. Φυσικά, ο λόγος γίνεται για την xAI που δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και η οποία έχει ένα “dream team” για τα δεδομένα του χώρου.

Ειδικότερα, για το εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημά του, ο Musk έχει επιστρατεύσει επιστήμονες που έχουν εργαστεί στο παρελθόν στις DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla και στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Συνολικά, η ομάδα του έχει συνεισφέρει σε μερικές από τις πιο σημαντικές εξελίξεις και τεχνολογίες του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης, έχοντας εργαστεί σε ηγετικές θέσεις στην ανάπτυξη των AlphaStar, AlphaCode, Inception, Minerva, GPT-3.5 και GPT-4.

Τώρα, η xAI είναι επιτέλους έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο. Ειδικότερα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο X, o Elon Musk ανακοίνωσε πως η νεοσύστατη εταιρία θα παρουσιάσει αύριο την πρώτη της AI. Ο μεγιστάνας δεν διευκρίνισε περισσότερα, αλλά κατά πάσα πιθανότατα θα έχουμε να κάνουμε με κάποιο Large Language Model, όπως αυτό που βρίσκεται πίσω από το πλέον πασίγνωστο ChatGPT.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Αύριο, η xAI θα κυκλοφορήσει την πρώτη της AI σε μια επιλεγμένη ομάδα.

Υπό ορισμένες σημαντικές προοπτικές, είναι η καλύτερη που υπάρχει σήμερα.

Το σχετικό tweet ακολουθεί παρακάτω.

Μένει να δούμε σε λίγες ώρες, λοιπόν, ποιο θα είναι το πρώτο βήμα της xAI.