Το νέο iMac 24 ιντσών έρχεται με φόρα χάρις το Μ3 chip

Πολύχρωμο και πανίσχυρο το ανανεωμένο iMac
31 Οκτωβρίου 2023 19:06
Το νέο iMac 24 ιντσών έρχεται με φόρα χάρις το Μ3 chip

Στο πλαίσιο του "Scary Fast" event της Apple εκτός από την οικογένεια των M3 chip και τα νέα MacBook Pro με M3, ήρθε η ώρα της ανανέωσης των iMac 24" έπειτα από δύο χρόνια. 

Το νέο iMac 24 ιντσών έρχεται εξοπλισμένο με τον πανίσχυρο M3 επεξεργαστή, ο οποίος περιέχει μια 8πύρηνη CPU και μια 10πύρηνη GPU ικανή για Ray Tracing γραφικά, ενώ υποστηρίζει μέχρι 24GB RAM και 2TB αποθηκευτικού χώρου. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά των iMac με M1 chip είναι γενικότερα δύο φορές γρηγορότερη. 

Τι σημαίνει πρακτικά για έναν χρήστη η αναβάθμιση σε Μ3; Όλα τα productivity apps όπως Microsoft Office και Safari τρέχουν κατά 30% γρηγορότερα. Για τους επαγγελματίες creators μπορούν να μοντάρουν ταυτόχρονα 12 ροές 4K βίντεο αλλά και να έχουν δύο φορές γρηγορότερη επεξεργασία στο Adobe Photoshop. 

Σε όλα τα υπόλοιπα specs μένουν πάνω κάτω ίδια, όπως η 4.5Κ Retina οθόνη, η 1080p FaceTime HD κάμερα, τα έξι ηχεία με spatial audio και Dolby Atmos, τα στουντιακού επιπέδου ενσωματωμένα μικρόφωνα και οι USB θύρες. Επίσης, τα νέα iMac 24" έρχονται σε 7 χρώματα: κίτρινο, πράσινο, ροζ, πορτοκαλί, μωβ, μπλε και ασημί. Διαθέτουν όμως πλέον υποστήριξη για Wi-Fi 6Ε και γρηγορότερες ταχύτητες και Bluetooth 5.3. 

Οι τιμές στην Ελλάδα 

Στην ελληνική αγορά υπάρχουν ήδη για προπαραγγελία τα νέα iMac 24" (2023) με τις τιμές να ξεκινούν από τα €1639 και φτάνουν ως τα €2109 ανάλογα με τα specs.