MacBook Pro: Αυτά είναι τα νέα “τέρατα” της Apple με το M3 τσιπ!

Με M3, M3 Pro και M3 Max επεξεργαστές και πολλά νέα χαρακτηριστικά
31 Οκτωβρίου 2023 10:33
MacBook Pro: Αυτά είναι τα νέα “τέρατα” της Apple με το M3 τσιπ!

Πιστή στο ραντεβού της, η Apple ανακοίνωσε το ολοκαίνουργιο MacBook Pro, το οποίο έρχεται με δύο επιλογές όσον αφορά την οθόνη, αφού θα μπορείτε να το προμηθευτείτε με 14 ή και 16 ίντσες, καθώς και τον νέο "τέρας" επεξεργαστή M3, M3 Pro και Μ3 Max. Επίσης, η εταιρία αποκάλυψε και έναν νέο χρωματισμό που τον ονομάζει Space Black.

Αρχικά να σας πούμε ότι το MacBook Pro με τον απλό M3 στις 14 ίντσες θα κοστίζει 1.599 δολάρια, ενώ με τον M3 Pro η τιμή ανεβαίνει στα 1.999 δολάρια. Όσον αφορά το MacBook Pro των 16 ιντσών με τον M3, η τιμή φτάνει τα 2.499 δολάρια, ενώ στην Αμερική και σε άλλες χώρες θα έχουν την επιλογή να αγοράσουν τα laptop με έως και 8TB SSD. Το 16 ιντσών μοντέλο με τον M3 Max με 48GB Unified Storage μπορεί να φτάσει και τα 3.999 δολάρια.

Μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων είναι ότι διαθέτουν την Liquid Retina XDR με 20% καλύτερη φωτεινότητα, μπροστινή κάμερα που φτάνει τα 1080P, σύστημα ήχου με έξι ηχεία, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον δεν υπάρχει η Touch Bar. Η Apple δήλωσε ότι το MacBook Pro 16 ιντσών με τον M3 Pro μπορεί να κρατήσει για 22 ολόκληρες ώρες, ενώ με τον M3 Max ακόμη περισσότερο.

Το 14 ιντσών MacBook Pro έχει δει τεράστια βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, με την Apple να μειώνει σημαντικά τα bezels και να προσθέτει για άλλη μια φορά notch στην οθόνη. Στα νέα laptops υπάρχουν οι εξής θύρες: τρεις θύρες Thunderbolt 14, μια θύρα HDMI, ανάγνωση SD καρτών και υποδοχή MagSafe για τη φόρτιση. Οι οθόνες φτάνουν τα 600 nits φωτεινότητας και αυτό το νούμερο είναι 20% μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

Το μεγαλύτερο χαρτί είναι οι τρεις νέοι επεξεργαστές που είναι τέρατα επιδόσεων σύμφωνα με την εταιρία. Η μεγαλύτερη βελτίωση είναι η GPU, με στόχο την απόδοση των επαγγελματικών εφαρμογών και των παιχνιδιών, με υποστήριξη για hardware-accelerated ray tracing και mesh shading.

Ο M3 διαθέτει CPU οκτώ πυρήνων με τους τέσσερις να είναι για το performance και τους άλλους τέσσερις για το efficiency. Η GPU έχει νέα αρχιτεκτονική και 10 πυρήνες και υπόσχεται να είναι 65% ταχύτερη από τον M1 στα γραφικά. Στο Unified storage φτάνει έως 24GB. Ο M3 Pro διαθέτει CPU 12 πυρήνων (έξι για performance, έξι για efficiency) και GPU 18 πυρήνων που είναι 40% ταχύτερος από τον M1 Pro. Υποστηρίζει έως και 36GB στο Unified storage.

Ο M3 Max είναι ένα τέρας πραγματικό με CPU 16 πυρήνων (12 για performance, 4 για efficiency), με GPU 40 πυρήνων και υποστήριξη για έως και 128 GB στο Unified storage. Το τσιπ είναι 50% πιο γρήγορο από το M1 Max. Όλα τα M3 υποστηρίζουν ray-tracing και φτάνουν επιτέλους τον ανταγωνισμό. Η Apple είπε επίσης ότι τα M3, M3 Pro και M3 Max έχουν βελτιωμένο Neural Engine.

Η προπώληση για τα νέα MacBook Pro έχει ξεκινήσει ήδη για την Αμερική, αλλά όσον αφορά την έκδοση με το M3 Max τσιπ, θα ξεκινήσει στις 7 Νοεμβρίου. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε τιμή ή ημερομηνία για την Ελλάδα. Όλα τα μοντέλα θα μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε Space Black και Silver χρωματισμούς.

Tags: