iPhone 15 Pro Max vs Google Pixel 8 Pro: Τεράστιες διαφορές στο νέο συγκριτικό απόδοσης

Υστερεί ο Tensor G3
28 Οκτωβρίου 2023 23:33
iPhone 15 Pro Max vs Google Pixel 8 Pro: Τεράστιες διαφορές στο νέο συγκριτικό απόδοσης

Πριν μερικές εβδομάδες η Google παρουσίασε τα ολοκαίνουργια Pixel 8 smartphones της, με στόχο να ανταγωνιστεί τα iPhone 15 της Apple. Οι προτάσεις της Google, παρόλο που τα πηγαίνουν εξαιρετικά σε τομείς όπως η κάμερα, φαίνεται πως υστερούν αρκετά στις επιδόσεις. Ειδικότερα, η νέα συγκριτική δοκιμή ταχύτητας από το YouTube κανάλι PhoneBuff αποκάλυψε ότι παρά το γεγονός ότι το Pixel 8 Pro διαθέτει 50% περισσότερη μνήμη RAM και τον ολοκαίνουργιο Tensor G3 επεξεργαστή, υστερεί σημαντικά σε σχέση με το iPhone 15 Pro Max.

Το iPhone 15 Pro Max της Apple είναι εξοπλισμένο με το πανίσχυρο A17 Pro επεξεργαστή, 8GB RAM, αποθηκευτικό χώρο NVME και το νέο iOS 17 λειτουργικό. Στην αντίπερα όχθη, το Pixel 8 Pro διαθέτει 12GB RAM, χρησιμοποιεί τον ελαφρώς πιο αργό αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 και λειτουργεί με το Android 14 λειτουργικό.

Περνώντας στις συγκρίσεις, οι πρώτες βαθμολογίες από το Geekbench benchmark είχαν προηγουμένως δείξει την υπεροχή του iPhone. Τώρα, η δοκιμή του PhoneBuff επιβεβαιώνει την διαφορά αυτή και στην πράξη. Το iPhone 15 Pro Max κατάφερε να ολοκληρώσει το σετ δοκιμών του μέσου, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες καθημερινές εφαρμογές, σε 2 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, ενώ το Pixel 8 Pro χρειάστηκε σημαντικά περισσότερο χρόνο, ολοκληρώνοντας την ίδια δοκιμή σε 3 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα. Το iPhone 15 Pro Max πήρε ιδιαίτερο προβάδισμα στην επεξεργασία βίντεο και στην απόκριση των εφαρμογών.

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα Google Pixel μένει πίσω στη δοκιμή ταχύτητας του PhoneBuff, αφού ποτέ κάποιο Pixel δεν έχει νικήσει το αντίστοιχο iPhone της εκάστοτε χρονιάς. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν τα αναλυτικά αποτελέσματα μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.