Ο Spot απέκτησε φωνή χάρη στο ChatGPT (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακό και τρομακτικό ταυτόχρονα
27 Οκτωβρίου 2023 09:25
Ο Spot απέκτησε φωνή χάρη στο ChatGPT (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ρομποτικός σκύλος της Boston Dynamics μπορεί πλέον να μιλήσει. Σε ένα νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία, ο Spot, χάρη στο ChatGPT, μπορεί να επικοινωνεί πλέον και να απαντά σε ερωτήσεις με βρετανική προφορά.

Ο Spot πραγματοποίησε μία ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Boston Dynamics περιγράφοντας σημεία ενδιαφέροντος, ενώ απαντούσε άμεσα σε τυχόν ερωτήσεις του προσωπικού. Μάλιστα άνοιγε το “στόμα” του για να δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως μιλάει πραγματικά.

Η ομάδα μηχανικών έδωσε στον Spot ένα “πολύ σύντομο σενάριο ενημέρωσης” για κάθε έναν από τους χώρους των εγκαταστάσεων και έπειτα ο Spot συνδύασε το σενάριο με τις εικόνες που παίρνει από τις κάμερές του, επιτρέποντάς του να επεξεργαστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι αυτό που βλέπει πριν δώσει μία απάντηση.

Ο Spot μάλιστα είχε περισσότερες προσωπικότητες κατά την ξενάγηση, μεταξύ των οποίων ενός αρχαιολόγου του 1920, ενός εφήβου και ενός χρονοταξιδιώτη από την εποχή του Σαίξπηρ. Υπήρξαν και μερικές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.

Όταν οι μηχανικοί ρώτησαν τον Spot ποιοι είναι οι γονείς του, πήγε κοντά στα παλαιότερα μοντέλα του Spot.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να εξερευνούμε τη διασταύρωση της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής. Τα Large Language Models μπορούν να προσφέρουν πολιτισμικό περιεχόμενο, γενικές γνώσεις και προσαρμοστικότητα η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη για πολλές ρομποτικές λειτουργίες. Για παράδειγμα να μπορεί κανείς να αναθέσει μία εργασία σε ένα ρομπότ απλά μιλώντας του.