Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη DDOS επίθεση στην ιστορία

Στόχοι οι Google, Amazon και Cloudfare
12 Οκτωβρίου 2023 12:00
Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη DDOS επίθεση στην ιστορία

Google, Amazon και Cloudfare ανακοίνωσαν πως έπεσαν θύματα DDOS επίθεσης, της μεγαλύτερης που έχει γνωρίσει το internet μέχρι σήμερα και προειδοποιούν για μία νέα τεχνική επίθεσης που μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις.

Η Alphabet αποκάλυψε πως οι cloud υπηρεσίες της δέχτηκαν μία χιονοστιβάδα συνδέσεων, επτά φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη επίθεση ρεκόρ της περασμένης χρονιάς, φτάνοντας τα 398 εκατομμύρια rps.

Η Cloudfare είπε πως η επίθεση ήταν τριπλάσια σε μέγεθος από οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν, ενώ η Amazon επιβεβαίωσε πως οι web υπηρεσίες χτυπήθηκαν από “ένα νέο τύπο DDOS επίθεσης”.

Όλα τα χτυπήματα έγιναν στα τέλη Αυγούστου και η Google παραδέχτηκε πως οι επιθέσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την Google, μόλις δύο λεπτά της επίθεσης αντιστοιχούν στις συνολικές αιτήσεις πρόσβασης του συνολικού αριθμού των άρθρων της Wikipedia για όλο το Σεπτέμβριο του 2023.

Και οι τρεις εταιρίες δήλωσαν πως οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω μίας αδυναμίας του HTTP/2, της νεότερης έκδοσης του HTTP πρωτοκόλλου που αποτελεί το World Wide Web, η οποία κάνει τους servers ευάλωτους σε κακόβουλες αιτήσεις πρόσβασης. Δε γνωρίζουν ποιος είναι υπεύθυνος για τις επιθέσεις.