Η κάμερα του Nexus 6P κατατάσσεται στη τρίτη θέση

Σύμφωνα με τα score στο DxOMark
30 Σεπτεμβρίου 2015 18:14
Η κάμερα του Nexus 6P κατατάσσεται στη τρίτη θέση

Μόλις χθες ανακοινώθηκε επίσημα το Nexus 6P στο event της Google και σήμερα έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο κάποια τεστ που πραγματοποίησε το γνωστό site DxOMark, με την κάμερα του Nexus 6P. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αφού για πρώτη φορά Nexus συσκευή κατάφερε να σκαρφαλώσει στη τρίτη θέση με 84 βαθμούς, με πρώτο να βρίσκεται το Sony Xperia Z5 με 87 βαθμούς, δεύτερο το Samsung Galaxy S6 Edge με 86 βαθμούς και στην τέταρτη θέση το LG G4 με 83 βαθμούς.

Αυτά που γνωρίζουμε για την κάμερα του Nexus 6P είναι, ότι ο αισθητήρας της κάμερας είναι ο Sony IMX377 με ανάλυση 12.3 MP, με μέγεθος αισθητήρα 1/2.3”, 1.55 μm μέγεθος pixels και διάφραγμα f/2.0. Υποστηρίζει εγγραφή 4K βίντεο και συνοδεύεται με dual LED flash και Laser autofocus, χωρίς όμως να έχει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Έτσι από τα τεστ βλέπουμε, ότι στο θέμα φωτογραφίας το Nexus 6P σκοράρει με 86 βαθμούς, χάρη στις εντυπωσιακές λεπτομέρειες των φωτογραφιών, καθώς και τη γρήγορη και ακριβή εστίαση σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Οι φωτογραφίες βγήκαν με καλή έκθεση και καλή ισορροπία λευκού και το φλας της κάμερας συμπεριφέρθηκε εξίσου καλά, όταν χρησιμοποιήθηκε.

Εκεί που δεν τα πήγε και τόσο καλά ήταν όταν η λειτουργία HDR+ αυτοενεργοποιήθηκε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με αποτέλεσμα να "καίει" τις φωτογραφίες με υψηλό δυναμικό εύρος. Επίσης γινόταν λήψη φωτογραφίας προτού κλειδώσει η εστίαση σε κάποιο σημείο μερικές φορές.

Από την άλλη στο θέμα βίντεο, το Nexus 6P σκόραρε με 79 βαθμούς λόγω της έλλειψης σταθεροποίησης και κακής εστίασης, χάνοντας έτσι τις λεπτομέρειες της εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τέλος, βλέπουμε ότι το Nexus 6P βρίσκεται αρκετά ψηλά στη βαθμολογία σε σύγκριση με τους 78 βαθμούς του Nexus 6 και λογικά περιμένουμε παρόμοιες επιδόσεις να έχει και η κάμερα του Nexus 5X, αφού εφοδιάζεται και αυτό με τον ίδιο ακριβώς αισθητήρα.