Το Google Pixel 8 έχει θερμόμετρο για να μετράτε τον πυρετό σας

Και τη θερμοκρασία άλλων αντικειμένων
05 Οκτωβρίου 2023 09:49
Το Google Pixel 8 έχει θερμόμετρο για να μετράτε τον πυρετό σας

Κάτι που ξεχώρισε από τη χτεσινή παρουσίαση των νέων Pixel 8, είναι η προσθήκη ενός αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίος βρίσκεται κάτω από το φλας των καμερών. Το αν θα είναι τελικά χρήσιμο ή απλά ένα χαρακτηριστικό που δε θα χρησιμοποιήσει κανείς, μένει να φανεί, ωστόσο είναι σίγουρα κάτι νέο στα smartphones.

Ο χρήστης θα μπορεί να ανοίξει τη νέα εφαρμογή “Temperature” και να επιλέξει τον τύπο του αντικειμένου που θέλει να μετρήσει. “Food and organic”, “cast iron”, “plastic and rubber”, “fabric” και άλλα.

Η Google λέει πως ο χρήστης θα μπορεί να μετρήσει και τη θερμοκρασία του σώματός του και το τηλέφωνο θα του δώσει μία πολύ ακριβή ένδειξη για να διαπιστώσει αν έχει πυρετό. Ωστόσο τόνισε πως περιμένει την έγκριση από τον αμερικανικό FDA για να προστεθεί αυτή η δυνατότητα. Σε κάθε περίπτωση όμως, reviewers που χρησιμοποίησαν την “default” ρύθμιση και έστρεψαν τον αισθητήρα στο μέτωπό τους, πήραν σχετικά ακριβείς μετρήσεις.

Οι χρήσεις δε σταματούν όμως εκεί. Μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία του νερού πριν βάλετε το παιδί σας για μπάνιο ή να ελέγξετε τη θερμοκρασία του τηγανιού πριν να βάλετε την μπριζόλα σας μέσα. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται άμεσα στην εφαρμογή και φαίνεται πως είναι ακριβείας. Ωστόσο η Google σημειώνει πως η ακρίβεια της μέτρησης μπορεί να επηρεαστεί αν ο αισθητήρας βρίσκεται μέσα σε ατμούς.