Η Google ξεπέρασε την Apple σε διάρκεια υποστήριξης λογισμικού

Ρεκόρ στο χρόνο αναβαθμίσεων
05 Οκτωβρίου 2023 09:28
Η Google ξεπέρασε την Apple σε διάρκεια υποστήριξης λογισμικού

Η Apple είναι γνωστή για τη μεγάλη χρονική περίοδο υποστήριξης των τηλεφώνων της με αναβαθμίσεις λογισμικού, αλλά τώρα έρχεται η Google να αλλάξει τα δεδομένα και να πάρει τα πρωτεία. Στο Made by Google event που πραγματοποιήθηκε χθες αποκαλύπτοντας τα νέα Google Pixel 8, ανακοίνωσε πως θα προσφέρει επτά (7) χρόνια υποστήριξης για τα νέα τηλέφωνά της!

Η προηγούμενη πολιτική της πρόσφερε 5 χρόνια αναβαθμίσεων, αλλά η νέα πολιτική σκοπεύει να προστατεύσει πρώτα τους καταναλωτές που δε θέλουν ή δεν μπορούν να αγοράσουν μία νέα συσκευή, ενώ δίνει και μία παράταση ζωής στα παλιά pixels πριν καταλήξουν στη χωματερή.

Υπολογίζεται πως το 2022 πετάχτηκαν στα σκουπίδια περίπου 5 δισεκατομμύρια τηλέφωνα, τα οποία μαζί με άλλους τύπους ρύπανσης μπορούν δυνητικά να οδηγήσουν και τοξικά χημικά στον υδροφόρο ορίζοντα.

Η κίνηση της Google αναμένεται να αυξήσει την πίεση στους ανταγωνιστές της, κυρίως στην Apple της οποίας τα τηλέφωνα υποστηρίζονται για πέντε ή έξι χρόνια. Στο στρατόπεδο του Android η κατάσταση είναι χειρότερη, αφού οι περισσότεροι κατασκευαστές υποστηρίζουν μόνο για δύο χρόνια τα τηλέφωνά τους και μόνο ορισμένες ναυαρχίδες φτάνουν τα τέσσερα ή πέντε χρόνια.

Τέλος, να σημειώσουμε πως τα επτά χρόνια αναβαθμίσεων λογισμικού αφορούν μόνο τη σειρά Pixel 8 και όχι τα προηγούμενα Pixel.