Το Pixel 8 Pro με τον Tensor G3 είναι πιο αργό από το iPhone 12 Pro του 2020 με τον A14 Bionic!

Δείτε τα αποτελέσματα των benchmarks
05 Οκτωβρίου 2023 09:20
Το Pixel 8 Pro με τον Tensor G3 είναι πιο αργό από το iPhone 12 Pro του 2020 με τον A14 Bionic!

Η Google παρουσίασε πριν μερικές ώρες και επίσημα τα ολοκαίνουργια Pixel 8 και Pixel 8 Pro smartphones της, που κάνουν χρήση του νεότερου Tensor G3 επεξεργαστή της. Τα πρώτα στοιχεία για τις επιδόσεις τους επιβεβαιώνουν εμπράκτως το αυτονόητο, δηλαδή πως ο Tensor G3 είναι βελτιωμένος σε σχέση με τον προκάτοχό του, τον Tensor G2, τόσο στις δοκιμές ενός πυρήνα όσο και στις δοκιμές πολλών πυρήνων στο Geekbench 6. Δυστυχώς, όμως, ο επεξεργαστής της Google εξακολουθεί να υπολείπεται σε σύγκριση με άλλους σύγχρονους επεξεργαστές όπως ο Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm και πόσο μάλλον ο A17 Pro της Apple.

Για την ακρίβεια, είναι εντυπωσιακό ότι ο Tensor G3 χάνει στα benchmarks ακόμη και από τον A14 Bionic, έναν επεξεργαστή που έφερε στην αγορά η Apple με τα iPhone 12 Pro το 2020! Μάλιστα, ο τριών χρόνων επεξεργαστής της Apple δεν είναι απλά λίγο ταχύτερος, αλλά ξεπερνά κατά 21,5% τον G3 στην single-core δοκιμή του Geekbench 6.

Βέβαια, τα αποτελέσματα των benchmarks μπορεί προσφέρουν εύκολα συγκρίσιμα νούμερα, αλλά ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν πάντα τις εμπειρίες των πραγματικών χρηστών. Η περιήγηση στο διαδίκτυο, το streaming βίντεο, το gaming και η απόδοση των εφαρμογών μπορεί να διαφέρει, παρά τα όσα υποδεικνύουν τα benchmarks. Παρ' όλα αυτά, είναι προφανές ότι στα χαρτιά, η επεξεργαστική ισχύς του Tensor G3 μπορεί να μην ικανοποιήσει όσους αναζητούν επιδόσεις αιχμής.

Πάντως, υπάρχουν και καλά νέα για τον Tensor G3. Η «σωτήρια» του chipset είναι η ενεργειακή του αποδοτικότητα. Ο επεξεργαστής είναι κατασκευασμένος σε ένα 4nm node της Samsung, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να προσφέρει καλύτερη απόδοση ανά Watt σε σύγκριση με τον A14 Bionic, με αποτέλεσμα μεγάλη διάρκειας ζωής μπαταρίας για το Pixel 8 Pro.