Το Android 14 κυκλοφορεί σήμερα!

Ξεκινώντας με τα Pixel της Google
04 Οκτωβρίου 2023 17:52
Το Android 14 κυκλοφορεί σήμερα!

Η αναμονή και οι καθυστερήσεις αποτελούν πλέον παρελθόν, αφού κατά τη διάρκεια του Made By Google '23 σόου της, η εταιρία ανακοίνωσε πως το Android 14 κυκλοφορεί από σήμερα.

Η νέα έκδοση του λογισμικού επικεντρώνεται στα χαρακτηριστικά προσωποποίησης, υγείας και προσβασιμότητας. Ειδικότερα, οι λάτρεις του Android μπορούν να περιμένουν νέα templates για την οθόνη κλειδώματος, με widgets που περιλαμβάνουν AI χαρακτηριστικά. Η νέα έκδοση φέρνει επίσης ένα μονόχρωμο θέμα για πιο μινιμαλιστική αισθητική και υποστηρίζει HDR εικόνες με το Ultra HDR που υπόσχεται ζωντανές φωτογραφίες χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Μάλιστα, η νέα έκδοση θα φέρει και τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων wallpapers με generative AI.

Όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια, το Android 14 προσθέτει το Health Connect. Αυτή η λειτουργία παρέχει στους χρήστες ένα κεντρικό μέρος με όλες τις ρυθμίσεις για την αποθήκευση των δεδομένων υγείας και φυσικής τους κατάστασης από τρίτες εφαρμογές, εξασφαλίζοντας μάλιστα κρυπτογράφηση, για βέλτιστη προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η αναβάθμιση υπόσχεται επίσης περισσότερη διαφάνεια όσον αφορά τα δικαιώματα των εγκατεστημένων εφαρμογών, ειδικά όσον αφορά την κοινή χρήση δεδομένων τοποθεσίας με τρίτους. Το Android 14 ενισχύει επίσης την ασφάλεια των συσκευών με ένα αναβαθμισμένο PIN σύστημα, επιτρέποντας στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τις συσκευές τους αμέσως μετά την εισαγωγή ενός 6ψήφιου PIN. Επιπλέον, η ενημέρωση φέρνει και χρήσιμα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, όπως η δυνατότητα να αναβοσβήνει το φλας όταν έρχεται κάποια ειδοποίηση.

Το Android 14 κυκλοφορεί σήμερα στις υποστηριζόμενες Pixel συσκευές της Google και θα γίνει διαθέσιμο σε άλλες δημοφιλείς Samsung Galaxy, iQOO, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo και Xiaomi συσκευές αργότερα μέσα στο 2023.

Τα 14 κορυφαία νέα χαρακτηριστικά του Android 14: